Καιρός – ραγδαία επιδείνσωη: Έρχονται καταιγίδες στην Αττική – Οι «επικίνδυνες» ώρες (χάρτες)

Καταιγίδα Αττική: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με κατά τόπους μεγάλα ύψη, αναμένονται από το μεσημέρι της Πέμπτης έως και τις πρώτες ώρες της Παρασκευής στην , σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Καταιγίδα Αττική: Αυτή την ώρα βρέχει καταρρακτωδώς στη Μαλακάσα, στην Καλαμάτα και στο Κυριάκι Βοιωτίας. Ισχυρή βροχή σημειώνεται στον Κορυδαλλό, τη Νίκαια και το Γκάζι.  Ασθενής βροχής, ώρα 11:30, πέφτει στο Μαρούσι.

Σε εξέλιξη είναι ήδη το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει τη χώρα από σήμερα το πρωί. Βροχές σημειώνονται σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας και καταιγίδες εκδηλώνονται στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, κάτι που αποτυπώνεται και σε σχετική εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11.

Για το υπόλοιπο της Πέμπτης, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο σύνολο σχεδόν της χώρας. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται αρχικά στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη, από το απόγευμα όμως θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο τα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής έως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Στη συνέχεια και έως το μεσημέρι του Σαββάτου τα φαινόμενα θα επηρεάσουν εκ νέου στο σύνολο της χώρας, με τα ισχυρότερα αυτών να αναμένονται στη Ανατολική Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο.

Χαλαζοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι της Πέμπτης έως και τις πρώτες ώρες της Παρασκευής κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Στη συνέχεια και έως το απόγευμα της Παρασκευής πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για το Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα των ορεινών όγκων της χώρας.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ενισχυμένοι μόνο την Παρασκευή και θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 6 με 7 μποφόρ.

Σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Σύμφωνα με το Έκτακτο δελτίο καιρού σήμερα Πέμπτη αναμένεται να επηρεαστούν:

α) Τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς η Ήπειρος. Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοδυτικά και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Β) Η κεντρική Μακεδονία από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα.
Γ) Η Θεσσαλία από τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, οι Σποράδες

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Θέμης Αδαμαντίδης για Αλέξη Κούγια: «Ήταν φίλος μου, γνωριζόμασταν από μικρά παιδιά…»
10 Μαρτίου, 2025
Μαλακάσα: Άγρια συμπλοκή στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών – Στο νοσοκομείο 9 τραυματίες
10 Μαρτίου, 2025
Τέμπη: «Μου έχει μείνει κινητική αναπηρία, που δεν θέλω να πιστέψω ότι θα την έχω για όλη μου την ζωή» – Συγκλονίζει πολυτραυματίας
10 Μαρτίου, 2025
Έλον Μασκ: «Αν κλείσω το Starlink, η Ουκρανία θα χάσει τον πόλεμο»
10 Μαρτίου, 2025
«Όλα δείχνουν αρπαγή και εγκληματική ενέργεια» στην υπόθεση του Βασίλη Καλογήρου – Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο αυτοχειρίας
10 Μαρτίου, 2025
Τροχαίο δυστύχημα στο Βόλο: Πέθανε ο πατέρας του 31χρονου που δεν άντεξε τον θάνατο του ζευγαριού
10 Μαρτίου, 2025
Γλυκά Νερά: Συμμορίες με βαριοπούλες «μπουκάρουν» στα σπίτια – Οι κάτοικοι έχουν τρομοκρατηθεί και ζητούν μέτρα
10 Μαρτίου, 2025
Πύρρος Δήμας: «Στα λεωφορεία κρατιόμουν με τα δυο μου χέρια για να μην φοβούνται τις τσέπες τους, με πείραζε πολύ»
10 Μαρτίου, 2025
«Δεν πρόλαβα να αντιδράσω» είπε ο οδηγός που παρέσυρε το 3χρονο στη Λάρισα – Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του παιδιού
10 Μαρτίου, 2025
NBC: Ο Τραμπ θέλει περισσότερα από μία απλή συμφωνία για τα ορυκτά με την Ουκρανία – Εδαφικές παραχωρήσεις, εκλογές και παραίτηση Ζελένσκι
10 Μαρτίου, 2025