Καιρός: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη

Συνεχίζει τα πάνω-κάτω ο καιρός με τη νέα κακοκαιρία να ξεκινά σήμερα και να φέρνει βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη.

Άστατος θα είναι σήμερα, Πέμπτη 9/5 αλλά και τις επόμενες ο καιρός καθώς ξεκινά η μίνι κακοκαιρία που θα χτυπήσει η χώρα μας. Η θερμοκρασία θα πέσει αρκετούς βαθμούς, η αφρικανική σκόνη επιστρέφει και ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές.

Όπως μετέδωσε σήμερα το πρωί ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος η Πέμπτη θα είναι βροχέρη για τις περισσότερες περιοχές της χώρας αφού, κατά διαστήματα, θα εκδηλώνονται τοπικές βροχοπτώσεις στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί από 2 – 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος, με τη θερμοκρασία από 15 – 25 βαθμούς και τους ανέμους στα 2 – 4 μποφόρ.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία από 14 – 24 βαθμούς και οι άνεμοι από 2 – 4 μποφόρ.

Στη ραγδαία αλλαγή του καιρού εστιάζει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, σήμερα Πέμπτη 9/5 θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές και ιδιαίτερα σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Θεσσαλία, κεντρική Μακεδονία, Εύβοια, δυτική Κρήτη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση, την επανεμφάνιση της θα κάνει και η αφρικανική σκόνη σε Πελοπόννησο και στις νοτιότερες περιοχές.

Άστατες αναμένεται να είναι οι καιρικές συνθήκες και, αύριο Παρασκευή 10/5, καθώς βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν τις περισσότερες περιοχές. Πιο ισχυρές θα είναι σε: Βοιωτία, Φθιώτιδα, Θεσσαλία, κεντρική Μακεδονία, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, νότιες Κυκλάδες και Κρήτη. Η μεγαλύτερη πτώση θερμοκρασίας θα είναι 5-6 βαθμοί Κελσίου, ενώ θα παρατηρηθούν και βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η αφρικανική σκόνη θα πλήξει τα ανατολικά.

Από το Σάββατο θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια: