Καιρός: «Εβδομάδα υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές»

Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες στην χώρα μας, ενώ αυξάνεται και ο κίνδυνος για πυρκαγιές.

Εβδομάδα υψηλού κινδύνου βλέπουν οι μετεωρολόγοι για τις προσεχείς ημέρες με τις θερμοκρασίες να φτάνουν στα ύψη σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτές θα προστεθεί ξηρασία αλλά και μελτέμι που θα δυσκολέψουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, στον χάρτη που ακολουθεί και ανάρτησε ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, φαίνεται πως ιδιαίτερα στην Αττική, η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 38 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη 19 Ιουνίου.

«Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία τη νέα εβδομάδα.Παρακάτω βλέπουμε την πορεία της θερμοκρασίας το επόμενο τριήμερο…Στη συνέχεια Πέμπτη-Παρασκευή -Σάββατο θα ακολουθήσουν και 40άρια στις ευάλωτες στη ζέστη περιοχές.Με δεδομένο ότι όλη την εβδομάδα τα μελτέμια θα πνέουν ενισχυμένα ( 6+ μποφόρ) χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσατραφύλλιας στην ανάρτηση του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο καύσωνας αποτελεί πλέον παρελθόν ωστόσο ο Ιούνιος φαίνεται να κυλάει με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (περίπου 5-8 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά) και μάλιστα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας φαίνεται να έχουμε τα πρώτα σαραντάρια αυτή τη φορά στη δυτική Ελλάδα». Μάλιστα ανέφερε ότι ο φετινός Ιούνιος θα είναι από από τους πιο θερμούς μήνες. «