Καιρός για μπάνιο το Σαββατοκύριακο

Ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς έκανε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, σημειώνοντας ότι ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Το καλοκαίρι ήρθε και ο καιρός θα είναι κατάλληλος για μπάνιο τις επόμενες μέρες, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο, ειδικά στην επιφάνεια της θάλασσας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

«ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ- ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Μαζί με την άνοδο της θερμοκρασίας του αέρα, ζεσταίνουν και τα νερά στις Ελληνικές θάλασσες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με τιμές πάνω από 20° C. Βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι η ημερήσια και ετήσια μεταβολή της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας παρουσιάζει εύρος πολύ μικρότερο από εκείνο της θερμοκρασίας της επιφάνειας του εδάφους. Αυτό οφείλεται στη μεγάλη θερμοχωρητικότητα που χαρακτηρίζει τη θάλασσα, στη μικρή απορρόφηση που χαρακτηρίζει το νερό καθώς επίσης και στη συνεχή ανατάραξη που υφίσταται η επιφάνειά της από κυματισμό, θαλάσσια ρεύματα κ.λπ

Έτσι το μεν ημερήσιο εύρος κυμαίνεται περί τον ένα βαθμό μόνο, ενώ το ετήσιο εξαρτάται περισσότερο από το γεωγραφικό πλάτος, τα τυχόν θαλάσσια ρεύματα κ.λπ.».