Καιρός για… παραλία: Έρχονται 24άρια – Πότε η νέα καταιγίδα

Καλός θα είναι γενικά ο καιρός σήμερα και τις επόμενες ημέρες, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει και να φτάνει ακόμα και τους 25 βαθμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σήμερα πάντως, Παρασκευή, αναμένονται κάποιες ασθενείς βροχές ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου, οι οποίες δεν θα προβληματίσουν, ενώ πιο έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται στο ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία με την επιστροφή του βοριά θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και έως τους 18 βαθμούς νοτιότερα.

Η Αττική σήμερα ίσως δει κάποιες βροχές προς τα ανατολικά και τα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 17 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη.

Στα καλά νέα της ημέρας, σύμφωνα με τις προγνώσεις του Κλέαρχου Μαρουσάκη και του Σάκη Αρναούτογλου είναι πως το Σάββατο ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος, με κάποια διαλείμματα συννεφιάς, με την Κυριακή ο υδράργυρος να σκαρφαλώνει στους 20 βαθμούς Κελσίου. Το αποκορύφωμα έρχεται από τη Δευτέρα, όταν ο καιρός θα οδηγήσει τους τολμηρούς για μπάνιο, αφού θα έρθουν 24άρια, με την Κρήτη να βλέπει ακόμη και 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ωστόσο ο καιρός θα είναι άστατος με μπόρες και καταιγίδες.

Η τελευταία πρόγνωση για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι πως δεν έχουμε κάτι αξιόλογο, ωστόσο, αναμένεται κάποια αστάθεια.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο της ΕΡΤ, το Σαββατοκύριακο στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις με το θερμόμετρο το μεσημέρι στους 18 βαθμούς, θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία ακόμα και 20 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις, υπάρχει πιθανότητα σήμερα να βρέξει για λίγο, η θερμοκρασία στους 14 βαθμούς.