Καιρός για παραλία: Πού θα χτυπήσει 30άρια το Σαββατοκύριακο

Ευκαιρία για βουτιές θα προσφέρει ο καιρός του Σαββατοκύριακου, καθώς σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις η θερμοκρασία θα αγγίξει – ίσως και να ξεπεράσει – κατά τόπους, τους 30 βαθμούς κελσίου.

Μιλώντας για το καλοκαιρινό σκηνικό οι μετεωρολόγοι ανέφεραν πως τα επόμενα 24ωρα θα είναι ιδιαίτερα ζεστά για την εποχή.

Καλλιάνος: Έχει μπει το καλοκαίρι

Ο Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στο Mega, διευκρίνισε πως οι θερμοκρασίες το Σάββατο θα φτάσουν έως τους 30 βαθμούς, ενώ την Κυριακή και την Δευτέρα πιθανόν και να τους ξεπεράσουν. «Έχει μπει το καλοκαίρι 2,5 μήνες πριν» είπε περιγράφοντας το σκηνικό του καιρού.

Μαρουσάκης: Ζέστη αλλά και νέο κύμα σκόνης
Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης υπογράμμισε πως από τη Δευτέρα θα έρθει και νέο κύμα αφρικανικής σκόνης.

Τρατραφύλλιας: Πάνω από 31 βαθμούς η θερμοκρασία
Για αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από τους 31 βαθμούς Κελσίου το προσεχές Σαββατοκύριακο κάνει λόγο σε ανάρτησή του στα social media και ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας. Το «μίνι καλοκαίρι» στην καρδιά του Απριλίου θα κάνει την εμφάνισή του σε τουλάχιστον 8 περιοχές της χώρας, με θερμοκρασίες αρκετά πιο υψηλές για την εποχή. Όπως υπογραμμίζει, η θερμοκρασία να ανέβει κι άλλο από την προσεχή Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Meteo το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει στους 30 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές. Αναλυτικότερα: Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 13 έως 30, στην Ήπειρο από 12 έως 28, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 12 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 29, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 29, στις Κυκλάδες από 15 έως 24, στα Δωδεκάνησα από 16 έως 24 και στην Κρήτη από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.