Καιρός: Η καταιγίδα στην Αττική δίχασε τους μετεωρολόγους

Μια… απρόοπτη καταιγίδα στην Αττική, ήταν αρκετή για να δημιουργήσει σύγχυσγ στους μετεωρολόγους, τους οποίους, όπως φαίνεται τους αιφνιδίασε.

Αυτή η κακοκαιρία προκάλεσε διχογνωμία ανάμεσα στους μετεωρολόγους, αφού άλλοι τη χαρακτήρισαν απρόβλεπτη και άλλοι όχι.

Meteo: Απρόβλεπτη τοπική καταιγίδα στην Αττική

Το meteo, η μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών χαρακτήρισε απρόβλεπτη την τοπική καταιγίδα που έπληξε την Αττική. «Τα πρωινά διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, δεν έδιναν την πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας για την περιοχή της Αττικής», ανέφερε σχετικά το meteo, σημειώνοντας ότι με τη βοήθεια του συστήματος ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ», δορυφορικών εικόνων και μετεωρολογικών σταθμών, «καταφέραμε να εντοπίσουμε και να παρακολουθήσουμε την απρόσμενη εξέλιξη και να ενημερώσαμε το συντομότερο δυνατό για την επερχόμενη καταιγίδα».

Καντερές: Δεν ήταν απρόβλεπτη η καταιγίδα

Ομως, από την πλευρά του ο Νίκος Καντερές τόνισε ότι η καταιγίδα δεν ήταν απρόβλεπτη. «Η πιθανή αιτία της ήταν η θερμική αστάθεια που υπήρχε μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας. Ηταν ένα φυσικό αποτέλεσμα της κακοκαιρίας (σ.σ. που προηγήθηκε) και τη νύχτα ο καιρός θα “καθαρίσει”», τόνισε ο μετεωρολόγος, μιλώντας στο iefimerida.

Οσο για το αν αυτή η καταιγίδα ήταν απρόβλεπτη, απάντησε κατηγορηματικά: «Δεν ήταν απρόβλεπτη. Ηταν απρόβλεπτη μόνο για αυτούς που δεν μπορούν να κάνουν πρόβλεψη καιρού».

Αρναούτογλου: Είχαμε προβλέψει την καταιγίδα
Ο Σάκης Αρναούτογλου από την άλλη, με ανάρτησή του στο Facebook, επεσήμανε ότι είχε κάνει αναφορά για την καταιγίδα που έπληξε απόψε την Αττική, στη χθεσινή πρόβλεψή του.

Η ΕΜΥ έκανε διορθωτική πρόβλεψη στις 19:30
Τέλος, η ΕΜΥ έκανε διορθωτική πρόβλεψη καιρού στις 19:30 της Πέμπτης, στην οποία έκανε αναφορά για μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά της Αττικής.

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στο Twitter απέδωσε την καταιγίδα στη «διαταραχή από τα δυτικά που συνοδεύεται από ψυχρή ασταθή μάζα στα 500 hPa».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10158176751824467&id=760859466

-Ad-