Καιρός: Ηχησε το 112 στην Αττική για την κακοκαιρία – Οι 19 περιοχές στο «κόκκινο»

Προ των πυλών βρίσκεται η κακοκαιρία που φέρνει σε πολλές περιοχές της χώρας βροχές και καταιγίδες, ενώ ενεργοποιήθηκε και το 112 για τους κατοίκους της Αττικής.

Έως αργά το απόγευμα σήμερα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Για ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι της Πέμπτης (4.7.24) μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες προειδοποιεί με μήνυμά του το 112.

Καιρός: «Καμπανάκι» μετεωρολόγων για βροχές και καταιγίδες – Οι 19 περιοχές στο «κόκκινο»

Eντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν σήμερα (Πέμπτη 4/7) την χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων. Μάλιστα, έχει επικαιροποιηθεί το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού.

Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά μοντέλα, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας σε αρκετές περιοχές θα σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες, κεραυνοί και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις.

Όπως λένε οι μετεωρολόγοι το σκηνικό από αύριο, Παρασκευή (5/7) θα φτιάξει με τον υδράργυρο να ανεβαίνει, ωστόσο η σημερινή ημέρα θέλει προσοχή.

Τάσος Αρνιακός: Ισχυρά φαινόμενα την Πέμπτη – Στο επίκεντρο η Αττική

Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποίησε για μια πρόσκαιρη κακοκαιρία με ισχυρά τοπικά φαινόμενα.

Αυτή τη στιγμή βροχές και καταιγίδες πλήττουν κυρίως τη Σιθωνία και το Άγιο Όρος, δηλαδή τα δύο πόδια της Χαλκιδικής. Φαινόμενα έχουμε και στον Στρυμονικό Κόλπο, στην Καβάλα, στην Δράμα, στην Ξάνθη και τις Σποράδες.

Σιγά σιγά αυτά τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την Θράκη, αλλά και δυτικότερα στη Θεσσαλία. Από το μεσημέρι και μετά θα κατηφορίσουν κάτω από την Λάρισα οπότε περιμένουμε φαινόμενα ισχυρά στην Φθιώτιδα, την Φωκίδα, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την Αττική, την Κορινθία, αλλά και την Αργολίδα, τη Λακωνία, τόνισε στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος.

Όσον αφορά την Αττική σημείωσε ότι τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται από το μεσημέρι προς το απόγευμα. «Μέχρι το βράδυ θα έχουμε βροχές και στην Αττική. Όχι κάτι σπουδαίο, αλλά θα υπάρχουν περάσματα που θα σημειωθούν καταιγίδες και αστραπόβροντα. Δεν αποκλείονται και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Είναι μια επικίνδυνη ημέρα σήμερα», σημείωσε .

«Καμπανάκι» Τσατραφύλλια: Πτώση υδραργύρου έως 10 βαθμούς, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί κεραυνοί

«24ώρη παύση καλοκαιριού…

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει αύριο Πέμπτη 4/7 με κύρια χαρακτηριστικά :-

πτώση της θερμοκρασίας 8-10 βαθμούς σε σχέση με την χθεσινή ημέρα.-μεγάλη

συχνότητα κεραυνών κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας σε Αττική ,Βοιωτία, κεντρική Εύβοια (πέριξ της Χαλκίδας), ανατολικές και παρακτιες περιοχές Αρκαδίας και Λακωνίας, ν.Λαρίσης, ν.Θεσσαλονίκης

τοπικές χαλαζοπτώσεις .(ενδεχομένως και στην Αττική )

Δυνητικά από τη μεγάλη συχνότητα των κεραυνών μπορεί να προκληθούν δασικές πυρκαγιές.μπορείτε να δείτε τα παρακάτω βίντεο με τρόπους προστασίας από τους κεραυνούς, αλλά και πως καταλαβαίνουμε πόσο μακρία βρίσκεται μια καταιγίδα.»

«Κόκκινη» προειδοποίηση Κολυδά: Έντονοι κεραυνοί σε Αττική και Βοιωτία τις επόμενες ώρες

Ο Θοδωρής Κολυδάς έκρουσε το «καμπανάκι» για τους πολίτες, με αφορμή Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ για την διήμερη κακοκαιρία που θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Τετάρτης (3/7).

Με ανάρτησή του στο Twiiter, ο μετεωρολόγος προειδοποίησε για υψηλή συχνότητα ηλεκτρικών εκκενώσων σε Αττική και Βοιωτία, ενώ προέτρεψε τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες προστασίας από κεραυνούς από την Πολιτική Προστασία.