Καιρός: Καλοκαιρία για λίγο ακόμη – Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές την Κυριακή

Ο καιρός συνεχίζει να παραμένει αίθριος σε ολόκληρη τη χώρα, με περιορισμένη ορατότητα τοπικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια, όπου θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως 5 μποφόρ στις περισσότερες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή για την εποχή, φτάνοντας τους 29-31°C και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 33°C.

Ωστόσο, την Κυριακή ο καιρός αναμένεται να αλλάξει δραστικά με θυελλώδεις βοριάδες θα φέρουν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και βροχές στα βόρεια. Τη Δευτέρα, η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα, δίνοντας μια πιο φθινοπωρινή χροιά. Από τα μέσα της εβδομάδας αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Αναλυτικότερα: Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31°C, με τοπικές εξάρσεις στην κεντρική Μακεδονία έως τους 33°C. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28°C.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα παραμείνει αίθριος, με τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Αργά το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί στα βόρεια και βορειοδυτικοί στα νότια, με εντάσεις 2-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31°C, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου θα σημειωθούν χαμηλότερες τιμές, από 12 έως 29°C.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο και στα Κύθηρα θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί με ένταση έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33°C.

Παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με τους ανέμους να πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και τη θερμοκρασία να φτάνει έως τους 30°C. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται αραιές νεφώσεις στα βόρεια, με ανέμους βορειοδυτικούς 3-5 μποφόρ και θερμοκρασίες έως 32°C.

Στη Θεσσαλία, ο καιρός θα παραμείνει αίθριος, με ανατολικούς ανέμους 2 με 4 μποφόρ και θερμοκρασίες που θα κυμανθούν από 16 έως 33°C. Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος, με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και μεταβλητούς ανέμους. Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33°C, ενώ στη Θεσσαλονίκη από 17 έως 30°C.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Μ. Ανατολή: Πώς το Ισραήλ στόχευσε το αρχηγείο της Χεζμπολάχ σκοτώνοντας τον Νασράλα – Ισοπεδώθηκαν επτά κτίρια
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Ηλιόπουλος – Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Συνελήφθη ιδιοκτήτης εταιρείας για παράνομη κατοχή καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ βάρους 650 κιλών
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Παράταση αναστολής καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για τους πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Prodea Investments: Λειτουργικά κέρδη €86,1 εκατ. στο α΄ εξάμηνο του 2024
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Κηδεία Γιάννη Μόρτζου – Υποβασταζόμενη η σύζυγός του, Γιούλη Ζήκου
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Κέρκυρα: Ομολόγησε η σύζυγος του 68χρονου που βρέθηκε νεκρός
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Καιρός: Καλοκαιρία για λίγο ακόμη – Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές την Κυριακή
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 4 Οκτωβρίου
28 Σεπτεμβρίου, 2024