Καιρός Μαρουσάκης: Ανατροπή το Σαββατοκύριακο – Τα πρώτα στοιχεία για την Καθαρά Δευτέρα

Με ανοιξιάτικο καιρό αναμένεται να περάσει το Σαββατοκύριακο, καθώς φαίνεται ότι η καιρική αστάθεια που επικρατεί δεν θα πλήξει τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, το Σαββατοκύριακο θα κυλήσει με πολύ πάρα πολύ καλές, για την εποχή, θερμοκρασίες ωστόσο θα ανέβει από την επόμενη εβδομάδα ακόμη περισσότερο και θα φτάσει τοπικά ακόμα και τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Αλλαγή του καιρού θα σημειωθεί από την Τετάρτη 13/3 καθώς χαμηλό βαρομετρικό έρχεται στη χώρα μας φέρνοντας βροχές και καταιγίδες, αλλά με θερμοκρασίες σε υψηλά επίπεδα για την εποχή.

Οι συνθήκες που θα επικρατήσουν θα θυμίζουν περισσότερο φθινόπωρο, καθώς δεν αναμένεται κρύο παρά μόνο βροχές και καταιγίδες.

Τέλος όσον αφορά τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας τα μετεωρολογικά στοιχεία δεν είναι ξεκάθαρα, ωστόσο θα να είναι καλός με μία μικρή αστάθεια.

Νέα αστάθεια

Από την Τετάρτη (13/3) πλησιαζει τη χώρα πάλι μια αστάθεια με βροχές και καταιγίδες αλλά με τη θερμοκρασία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Όπως είπε μάλιστα ο κ. Μαρουσάκης μέχρι τις 15/3 δεν διαφαίνεται πουθενά να κάνει κρύο.

Για τη Καθαρά Δευτέρα (18/3), αν και τα μετεωρολογικά μοντέλα δεν είναι ακόμα ξεκάθαρα, ο καιρός θα είναι καλός με μια πιθανή αστάθεια.