Καιρός – Μαρουσάκης: Επέλαση της κακοκαιρίας από το μεσημέρι – Κίνδυνος για πλημμύρες από τη βροχή

Η καιρική κατάσταση αλλάζει καθώς πλησιάζει ένα κύμα κακοκαιρίας, το οποίο αναμένεται να φτάσει από το μεσημέρι.

Βροχές και καταιγίδες θα «χτυπήσουν» τις επόμενες ώρες την Αττική.Το βαρομετρικό χαμηλό περιμένουμε τις μεσημβρινές ώρες να φτάσει προς τη Βορειοδυτική Ελλάδα δηλαδή προς το βόρειο Ιόνιο, τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη, χρειάζεται προσοχή καθώς μπορεί να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο και ειδικά στις περιοχές της Κεντρική Ελλάδας, τα βορειοανατολικά τμήματα και το ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, προς την κεντρική Ελλάδα, προς τη Θεσσαλία, της Δυτική Μακεδονία, την Εύβοια θα δούμε έναν όγκο βροχής 40-60 χιλιοστά. Στα πιο ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας δεν αποκλείεται ο όγκος νερού να ξεπεράσει τα 100 χιλιοστά σε ένα διάστημα 6-12 ώρες. Επίσης, μεγάλος όγκος νερού αναμένουμε να σημειωθείς προς τα βορειοανατολικά τμήματα, δηλαδή προς το βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη που θα ρίξει 60-80 χιλιοστά, αλλά και προς τον νοτιοανατολικό Αιγαίο που θα ρίξει 40-60 χιλιοστά.

Από τα δυτικά προς τα ανατολικά ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες ενώ τοπικά δεν αποκλείονται χαλαζοπτώσεις. Προς τις πρωινές ώρες του Σαββάτου η κακοκαιρία θα αρχίσει να μπαίνει και μέσα στο Αιγαίο για να επηρεαστούν τα βορειο ανατολικά και τα νησιά. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και μέσα στη νύχτα θα δούμε 8-9 μποφόρ στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Στην Αττική από το απόγευμα θα συναντήσουμε βροχές γύρω στις 4 με 5 το μεσημέρι και πρόσκαιρες καταιγίδες. Αλλά το κύμα κακοκαιρίας θα περάσει γρήγορα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.