Καιρός – Μαρουσάκης: Κυριακή της Αποκριάς με μπόρες και καταιγίδες – Πώς θα κυλήσει η Καθαρά Δευτέρα

Με ήπιες καιρικές συνθήκες, αλλά και αστάθεια από το απόγευμα θα κυλήσει η σημερινή ημέρα στη χώρα μας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ηλιοφάνεια θα υπάρχει σε όλη τη χώρα από νωρίς το πρωί ενώ το μεσημέρι προς απόγευμα θα υπάρξει αστάθεια με τοπικές καταιγίδες και μπόρες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 22 βαθμούς.

Στην Αττική σήμερα θα υπάρχει ηλιοφάνεια και οι συννεφιές θα ενταθούν προς το απόγευμα ενώ μπόρες θα σημειωθούν γύρω από την Πάρνηθα και την Πεντέλη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ήπιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες με συννεφιές ενώ αστάθεια θα υπάρξει από το απόγευμα με μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 18 βαθμούς.

Την Κυριακή της Αποκριάς θα υπάρχει έξαρση της απογευματινής αστάθειας. Η μέρα θα ξεκινήσει ήπια ενώ προς το απόγευμα θα υπάρχουν μπόρες στο βορειοδυτικό Αιγαίο και το εσωτερικό της Κρήτης.

Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα είναι καλύτερος και μόνο στο βόρειο Αιγαίο θα σημειωθούν άνεμοι από 6 έως 7 μποφόρ.