Καιρός Μαρουσάκης: «Λαίλαπα καταιγίδων» – Επιμένουν βροχές και καταιγίδες

Συνεχίζεται σήμερα, Δευτέρα, το κύμα κακοκαιρίας με πολλές περιοχές της χώρας να αντιμετωπίζουν ισχυρούς νοτιάδες, βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, μια «λαίλαπα καταιγίδων» ξεκινά από την περιοχή της Βοιωτίας και εκτείνεται μέχρι το βόρειο βορειονατολικό Αιγαίο, όπου τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα, ενώ σταδιακά ο καιρός θα βελτιώνεται.

Τα χαρακτηριστικά αυτού του φαινομένου είναι το μικρό πλάτος και το μεγάλο μήκος, σαν μία λεπτή γραμμή. Η «λαίλαπα καταιγίδων» θα επηρεάσει τμήματα του κεντρικού, ανατολικού και βόρειου Αιγαίου, με αρκετές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και δυνατούς ανέμους.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, η κακοκαιρία εκτονώθηκε στα πιο βόρεια τμήματα προς την πλευρά της Βοιωτίας και δεν έχουμε κάτι αξιόλογο. Μπορεί να υπάρχουν λίγες βροχές μέχρι το μεσημέρι ωστόσο στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι πνέουν με ισχυρές εντάσεις, ενώ ο υδράργυρος φτάνει μέχρι τους 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει ένα άστατο καιρικό μοτίβο με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες ιδιαίτερα στα πιο νότια τμήματα και ο καιρός θα αρχίσει σιγά σιγά να βελτιώνεται με τους δυνατούς νοτιάδες να υποχωρούν τις επόμενες ώρες. Ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία
Τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Αιγαίο αύριο, Τρίτη, ενώ από την Τετάρτη θα μπουν οι βοριάδες και τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα ανατολικά και νότια και κυρίως στη βόρεια Κρήτη.

Το Σαββατοκύριακο έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά και την Κυριακή θα έχουμε νέο βαρομετρικό χαμηλό που θα φέρει έντονη κακοκαιρία στη χώρα.

Η θερμοκρασία ωστόσο θα ανέβει και πάλι καθώς οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νότιους.

-Ad-