Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη, κίνδυνος από μπουρίνια

Αίθριο καιρό, αλλά με πιθανότητα νεφώσεων και κατά τόπους βροχών, περιμένουμε την Τετάρτη, με τις θερμοκρασίες να καταγράφουν αισθητή πτώση σε σχέση με το 15ημερο καύσωνα που προηγήθηκε.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στην κεντρική Μακεδονία πριν από το μεσημέρι θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και -κυρίως στα ορεινά- σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 3-5 μποφόρ και και πρόσκαιρα στα πελάγη 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά τους 34-35 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Τετάρτη προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε:

Αττική
περιοχές της Βοιωτίας, Εύβοιας, Αχαΐας και Ηλείας
Κρήτη
Κυκλάδες
Δωδεκάνησα
Σε νησιά του Ιονίου και του Β.Α. Αιγαίου

Χθες, Τρίτη, είχαμε πολλά περιστατικά πυρκαγιών που ξέσπασαν από κεραυνούς. Στην πλειονότητά τους αντιμετωπίστηκαν πολύ γρήγορα.