Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας – Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον Δεκαπενταύγουστο

Ερχεται καύσωνας! Τετραήμερο με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν και τους 40 βαθμούς Κελσίου βρίσκεται προ των πυλών. Μετά την ανάσα των τελευταίων ημερών με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες ο υδράργυρος ανεβαίνει και πάλι.

Υπάρχει τάση ανόδου της θερμοκρασίας του καιρού περί τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου από σήμερα Πέμπτη, που θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο 9 και 10 Αυγούστου 2019, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για τον καιρό τον Δεκαπενταύγουστο, χωρίς να υπάρχουν ασφαλείς προγνώσεις, ο καιρός αναμένεται να είναι ζεστός.

Στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες από την Παρασκευή και μετά.

Αναλυτική πρόγνωση μέχρι και την Κυριακή 11 Αυγούστου

ΠΕΜΠΤΗ 08-08-2019
Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και Βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09-08-2019
Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και τα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10-08-2019
Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11-08-2019
Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.