Καιρός: Νέες ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Έντονα φαινόμενα και στην Αττική

Μια ισχυρή κακοκαιρία που προέρχεται από την Ιταλία αναμένεται να φέρει βροχές και καταιγίδες στη χώρα μας, με την άφιξή της να ξεκινά σήμερα Δευτέρα.

Το πρωί της Δευτέρας αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ήλιο και πρόσκαιρες νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Ωστόσο από το απόγευμα το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει με πρόσκαιρες τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Μάλιστα τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Αττική.

Αναλυτικά, λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν από το απόγευμα στα δυτικά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρά στα δυτικά και το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Τη νύχτα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 17 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, με τον καιρό από αργά το απόγευμα να αλλάζει και να αναπτύσσονται νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδική καταιγίδα. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4, από τις απογευματινές ώρες νότιοι 5 και τις βραδινές ώρες 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, που πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές τη νύχτα. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 9 και 17 βαθμούς κελσίου.