Καιρός: Νέο κύμα αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Αλλάζει ξανά το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας καθώς μετά την κακοκαιρία αναμένεται νέα αύξηση της θερμοκρασίας.

Ειδικότερα, βελτιώνεται ο καιρός από αύριο Δευτέρα (22.04.2024) με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, την αφρικανική σκόνη να επιστρέφει, σε κάποιες περιοχές να πέφτουν τοπικές βροχές και να έχουμε δυνατοί άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Την Τρίτη το σκηνικό θα παραμείνει το ίδιο και την Τετάρτη, με την αφρικανική σκόνη να υποχωρεί την Πέμπτη και τη θερμοκρασία να σημειώνει μια μικρή πτώση.

Η πρόγνωση του καιρού από το meteo.gr

Νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024. Άνοδος της θερμοκρασίας, κυρίως στα δυτικά και νότια. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα παρουσιάσουν σταδιακή αύξηση από νότια προς βόρεια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 20, στην Ήπειρο από 5 έως 23, στη Θεσσαλία από 9 έως 19, στη Στερεά από 8 έως 21, στην Πελοπόννησο από 8 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 23, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Κυκλάδες από 12 έως 21, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 22 και στην Κρήτη από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς ίδιας έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα νότια 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις αλλά και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν ανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ . Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις από το μεσημέρι κι έπειτα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ ενώ προς το βράδυ θα γίνουν ανατολικοί έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κολυδάς: Επιστρέφει από τη Δευτέρα η σκόνη

Ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, προέβη σε ανάρτηση στα social media για την εξέλιξη του καιρού. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Δεν προβλέπονται ιδιαίτερα φαινόμενα τις επόμενες μέρες και την Κυριακή θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια. Πρόσκαιρες βροχές θα έχουμε την Τρίτη και Πέμπτη κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά και οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα στα πελάγη. Πρόσκαιρη επιστροφή σκόνης από Δευτέρα-Τετάρτη και απομάκρυνσή της την Πέμπτη».