Καιρός: Οι πρώτες προβλέψεις για τον Δεκαπενταύγουστο

Υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών επίκειται τις επόμενες ημέρες στη χώρα με τον καιρό να γίνεται πιο δροσερός μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων. Η «βουτιά» στο θερμόμετρο έχει ήδη γίνει αισθητή από την Τρίτη (8/8), με την πρόγνωση να δείχνει έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο υδράργυρος αρχίζει σταδιακά να «ανεβαίνει» ξανά από την Πέμπτη (10/08) με 34℃ μέγιστη θερμοκρασία και ανέμους βόρειους 4 – 5 μποφόρ σε Ιόνιο και ξηρά, και 6 – 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία παραμένει σε σταθερά επίπεδα την Παρασκευή και το Σάββατο (11 – 12 Αυγούστου) με 34℃.

Οι άνεμοι την Παρασκευή θα είναι εντάσεως 4 – 5 μποφόρ και Ιόνιο και ξηρά, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν 5 – 7 και στην Κάρπαθο 7 μποφόρ. Το Σάββατο, όμως, η ένταση των ανέμων ενισχύεται σε 7 – 8 μποφόρ σε Αιγαίο, Εύβοια, Βοιωτία και Αττική, γεγονός το οποίο καθιστά την ημέρα κρίσιμη, με αυξημένες πιθανότητες για την εκδήλωση πυρκαγιών ιδίως στις συγκεκριμένες περιοχές.

Οι επικίνδυνες μέρες, όμως, δε σταματούν εκεί, αλλά συνεχίζονται μέχρι και την Τετάρτη (16/08), όταν και η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή αλλά αισθητή άνοδο –Κυριακή και Δευτέρα έως 35℃, Τρίτη και Τετάρτη έως 36℃– αλλά οι άνεμοι θα είναι βόρειοι και εξαιρετικά ισχυροί, εντάσεως 7 – 8 μποφόρ στο Αιγαίο και στις περιοχές της Εύβοιας, Βοιωτίας, Αττικής και Ανατολικής Πελοποννήσου.

Προειδοποίηση από Αρναούτογλου

Με ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου έχει ήδη προειδοποιήσει για μεγάλη πιθανότητα κεραυνών, βροχόπτωσης ακόμα και χαλάζι σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Την Πέμπτη 10/8 με τη μεγαλύτερη πιθανότητα για ένα πέρασμα από μπόρα καταιγίδα,φαινόμενα που ίσως έχουν και τη μορφή μπουρινιού και συνοδεύονται πρόσκαιρα από έντονη βροχόπτωση, πολύ δυνατό άνεμο ή και χαλάζι! Οι χρονικές περίοδοι εκδήλωσης των παραπάνω φαινομένων δίνονται κατά προσέγγιση. Σημαντικό: Πριν την έλευση αλλά κυρίως κατά τη διάρκεια βροχής- καταιγίδας αποφεύγουμε σε κάθε περίπτωση το μπάνιο στη θάλασσα και φυσικά δεν απομακρυνόμαστε από τις ακτές για καλό και για κακό».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Πρώτο κόμμα το CDU/CSU σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025