Καιρός: Πάνω από 40°C η θερμοκρασία την επόμενη εβδομάδα

Νέα δεδομένα για τον καιρό με τον καύσωνα να επιστρέφει και την θερμοκρασία να αυξάνεται και πάλι.

Μετά την ολιγοήμερη ανάσα δροσιάς, ο Ιούλιος φαίνεται πως συνεχίζει στο ρυθμό των υψηλών θερμοκρασιών του προηγούμενου μήνα, αφού η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες, κάνει λόγο για θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40°C.

Ιδιαίτερα ζεστός θα είναι ο καιρός, καθώς η θερμοκρασία που βρίσκεται ήδη σε άνοδο αναμένεται να κορυφωθεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις θερμοκρασίες των επόμενων ημερών, η θερμοκρασία θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα όλη την εβδομάδα, ενώ το Σάββατο δεν αποκλείεται το θερμόμετρο σε κάποιες περιοχές να αγγίξει τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό δείχνει η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος δίνει αναλυτικά τις θερμοκρασίες όλης της εβδομάδας.

Σημειώνεται πως από την Τρίτη (9.7.2024) θα κινείται πάνω από τους 37 βαθμούς Κελσίου όλη την εβδομάδα.

Η πρόγνωση μέχρι την Πέμπτη

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 08-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Θα φτάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 09-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, θα παραμείνει σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.