Καιρός: Παρατεταμένος καύσωνας τον Ιούλιο

Σύμφωνα με το meteo, αιτία της παρατεταμένης διάρκειας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών στη χώρα είναι η ασυνήθιστη ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη, με βαθιές υφέσεις να συνεχίσουν να επηρεάζουν τη δυτική Ευρώπη και να ευνοούν τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς την περιοχή μας.

Καυτός αναμένεται ο φετινός Ιούλιος, ο οποίος φαίνεται ότι θα κινηθεί στα χνάρια του Ιουνίου, που έσπασε ρεκόρ.

Το γράφημα παρουσιάζει 32 προγνωστικά σενάρια από τις 9 έως 24 Ιουλίου 2024 από το Εθνικό Κέντρο Περιβαλλοντικών Προγνώσεων των ΗΠΑ, για την πορεία της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1.500 μ πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας, ύψος στο οποίο μελετούμε την πορεία των αερίων μαζών.

Όπως φαίνεται, προβλέπονται μεγάλες θετικές αποκλίσεις τιμών θερμοκρασίας από τη μέση κλιματική τιμή της περιόδου 1991-2020 σχεδόν από το σύνολο των σεναρίων, ιδιαίτερα μετά τις 14 Ιουλίου. Χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών θα είναι ότι η μέγιστη ημερήσια τιμή της θερμοκρασίας θα ξεπερνά καθημερινά τους 38-40 °C σε πολλές περιοχές της χώρας μας, φτάνοντας σε επίπεδα 6-8 °C πάνω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Η Teleperformance κέρδισε το Βραβείο Καινοτομίας BIG 2025 για την πλατφόρμα προηγμένης ανάλυσης αλληλεπιδράσεων
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πάρος: Εκκενώθηκε δημοτικό σχολείο λόγω ανησυχίας στατικότητας κτιρίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Έλον Μασκ για ΗΠΑ: Η χώρα οδεύει προς τη χρεοκοπία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στις Κυκλάδες: Αλλεπάλληλες δονήσεις μέσα σε λίγη ώρα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Παρέμβαση με πανό για τα Τέμπη μπροστά από τη Βουλή
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τασούλας: Η πρώτη δήλωση του νέου προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Κατεπείγουσα έρευνα για αναρτήσεις σε βάρος του ανακριτή της υπόθεσης των Τεμπών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σωλήνας καλοριφέρ εξερράγη σε σχολείο της Εύβοιας κατά τη διάρκεια του μαθήματος
12 Φεβρουαρίου, 2025
Μητσοτάκης για εκλογή Τασούλα: Θα είναι εγγυητής της δημοκρατικής ομαλότητας και της συνταγματικής σταθερότητας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Θρίλερ για το ποιοι θα είναι οι κληρονόμοι της περιουσίας της Καίτης Γκρέυ
12 Φεβρουαρίου, 2025