Καιρός: Ποιοι δεν… θα ψήσουν την Τσικνοπέμπτη – Πότε θα αρχίσει να βρέχει

Κάποιο «άτυχοι» φαίνεται ότι δεν θα ψήσουν αύριο την Τσικνοπέμπτη 2024 καθώς ο καιρός θα είναι βροχερός.

Εδώ και μέρες οι μετεωρολόγοι «προειδοποιούν» για τον καιρό της Τσικνοπέμπτης ότι δεν θα είναι ο ιδανικός, ενώ μάλιστα στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς το βράδυ θα σημειωθούνε χιονοπτώσεις.

Από την μεριά του ο Διευθυντής της ΕΜΥ τονίζει ότι ο καιρός την Τσικνοπέμπτη θα είναι άστατος σε πολλές περιοχές όπως στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Την ανάρτησή του στο Twitter συνοδεύει με έναν «κινούμενο» χάρτη που δείχνει την πορεία του καιρού την Τσικνοπέμπτη.

«Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉΣ

Άστατος ο καιρός την Τσικνοπέμπτη κυρίως στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Την Παρασκευή πολλές βροχές στην Ανατολική χώρα με βελτίωση προς το βράδυ.»

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας κάνει «λογοπαίγνιο» και εύχεται καλή «Τσίγκο-Πέμπτη», καθώς όσοι βρίσκονται στις περιοχές που είναι «κυκλωμένες με μπλε» θα χρειαστούν κάποιο τσίγκο για να μην σβήσουν τα κάρβουνα.

«Καλημέρα! Οι περιοχές που βρίσκονται μέσα στα μπλε όρια αύριο Τσικνοπέμπτη ενδεχομένως να επιστρατεύσουν κάποιο τσίγκο (μπορείτε και μουσαμά) για να μην σβήσουν τα κάρβουνα , αφού θα εκδηλωθούν λίγες βροχές κυρίως μεσημέρι -απόγευμα !

Ο καιρός της ΕΜΥ για την Τσικνοπέμπτη

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το μεσημέρι θα επηρεάσουν και τα βορειότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς και τη Θεσσαλία.Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στη Χαλκιδική και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η πιθανότητα εκδήλωσης όμβρων στην Πελοπόννησο και την Κρήτη το μεσημέρι-απόγευμα είναι μικρή.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Στα βόρεια θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου.