Καιρός: Πότε φεύγει η αφρικανική σκόνη

Μετά τις εικόνες αποκάλυψης η Αφρική σκόνη φαίνεται να υποχωρεί και να κατευθύνεται προς τα Δωδεκάνησα.

Βροχερός θα είναι ο καιρός σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η αφρικανική σκόνη υποχωρεί και θα πλήξει τα Δωδεκάνησα.

Σημαντική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Παρασκευή, με εξασθενημένους ανέμους και καλές για την εποχή θερμοκρασίες. Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι ο καιρός το Πάσχα θα είναι καλός.

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του τονίζει μεταξύ άλλων πως «σύμφωνα και με τα σημερινά στοιχεία, από την ερχόμενη Κυριακή, αλλά και τις περισσότερες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, καλός θα διατηρηθεί ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με λίγες τοπικές μπόρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία τα μεσημέρια θα παραμείνει σε αρκετά φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα μαζί με σχετική ψύχρα τη νύχτα και τις πρωινές ώρες».

Αναφορικά με τη Μεγάλη Εβδομάδα, σημείωσε ότι θα επικρατήσουν βοριάδες, που μόνο στο Αιγαίο θα αγγίζουν τα 5-7 και πιθανόν στις Κυκλάδες τοπικά τα 8 μποφόρ. Χαρακτήρισε αινιγματικό τον καιρό για την Κυριακή του Πάσχα \, ως προς την πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων και σε ποιες περιοχές της χώρας, γιατί θερμοκρασιακά θα πρέπει να εξακολουθεί να κοιτάζει προς την άνοιξη.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, τόνισε πως η Μεγάλη Εβδομάδα θα αρχίσει με βοριάδες αλλά «δεν έχουμε ακόμη λεπτομέρειες». Όπως είπε, οι ενδείξεις μας δείχνουν θερμοκρασίες που κανονικά πρέπει να έχουμε στα τέλη Μαΐου. Δηλαδή, στην Αθήνα 26 με 28 βαθμούς. «Θα δούμε τις λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

Πρόγνωση για τη Μεγάλη Βδομάδα

Νεφώσεις στα βορειοανατολικά, στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.