Καιρός: Πότε θα «χτυπήσει» ο 48ωρος καύσωνας

Με υψηλές θερμοκρασίες θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες ενώ ήδη ο υδράργυρος κινείται σε ανοδική τροχιά, ωστόσο όπως επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι δεν πρόκειται για καύσωνα.

Ειδικότερα, ο Σάκης Αρναούτογλου παρουσίασε με ανάρτησή του στα social media τον πίνακα με την εξέλιξη της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο, όπου η μέση τιμή θα χτυπήσει 37 βαθμούς Κελσίου, σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, ενώ ανάλογη θα είναι η εικόνα και την Τρίτη 13 Αυγούστου.

Βέβαια ο καιρός θα έχει κάποια σκαμπανεβάσματα καθώς αναμένεται να εκδηλωθούν κάποιες τοπικές μπόρες.

Καιρός: «Έκρουσε» καμπανάκι ο Κολυδάς για τον Δεκαπενταύγουστο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με την θερμοκρασία να αγγίζει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου το Δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με την πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά.

Όπως επεσήμανε ο μετεωρολόγος, ο καιρός θα κυλήσει με ενισχυμένο μελτέμι σε δύο περιόδους, την Κυριακή 11/8 και ανήμερα στις 15/8 στα 6 με 7 και τοπικά στα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Οι θερμοκρασίες σταθερά σε επίπεδα κατά 4 περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά, αλλά όχι σε ακραίες τιμές, με μια μέση θερμοκρασία στη χώρα μας περί τους τους 35°C.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο (10/8)

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και πιθανώς τοπικά τους 38 βαθμούς, στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 32 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.