Καιρός: Πού θα έρθουν βροχές και καταιγίδες σε λίγες ώρες

Καιρός: Δείτε αναλυτικά πού θα πέσουν βροχές – Η πρόβλεψη του καιρού για όλη την εβδομάδα από τον Σάκη Αρναούτογλου

Καιρός… Η καιρική αστάθεια θα χαρακτηρίζει γενικά τον καιρό αυτή την εβδομάδα, εκτός από την Πέμπτη και την Παρασεκυή, 1 και 2 Ιουνίου αντίστοιχα, όπου σε κάποιες περιοχές δε θα υπάρχει τόση αστάθεια, όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος, Σάκη Αρναούτογλου.

Καιρός: Πιο συγκεκριμένα

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη, 30 Μαΐου 2023 στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και όσο πιο ορεινά-ημιορεινά, τόσο πιο άστατος θα είναι ο καιρός με διάσπαρτες μπόρες, βροχές ή και καταιγίδες, ενώ μπόρες και τοπικές καταιγίδες δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και στις ανατολικές νησιωτικές .Το βράδυ ο καιρός θα είναι πιο ήρεμος σχεδόν παντού, όχι όμως και στην κεντρική και βόρεια ορεινή-ημιορεινή χώρα όπου μπόρες δεν αποκλείεται να διατηρηθούν έως και αργά.

Βέβαια, οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι, ενώ η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά μακριά από τις ακτές θα φτάσει τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Η Αττική θα έχει αρκετή ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες. Προς το απόγευμα κάποια σύννεφα θα πυκνώσουν και η πιθανότητα να δώσουν μπόρες σύντομης διάρκειας είναι μεγαλύτερη όσο πιο ορεινά και πιο βόρεια-βορειοδυτικά. Το βράδυ θα υπάρχουν συννεφιές.

Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει από το πρωί αρκετή συννεφιά, με πιθανότητα βροχής. Όσο πλησιάζουμε το απόγευμα τα ανοίγματα ηλιοφάνειας θα είναι μεγαλύτερα στα παράκτια τμήματα.

Την Τετάρτη, δε, θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες.

Την Πέμπτη οι μπόρες θα περιοριστούν στα δυτικά και στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη ίσως εκδηλωθούν κάποιες τοπικές λασποβροχές.

Την Παρασκευή έχουμε ενδείξεις για περισσότερα σύννεφα στα δυτικά, κεντρικά και τα νότια τα οποία ίσως δώσουν τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης.

-Ad-