Καιρός: Πού θα πέσουν σήμερα και αύριο οι περισσότερες βροχές

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας προβλέπονται για το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης 07/10 – 08/10/2019, με τοπικά έντονα φαινόμενα αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Καιρός: Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται σε Θεσσαλία, τα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα νησιά του Ιονίου και τοπικά τα δυτικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Τη Δευτέρα 07/10 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, όπου βαθμιαία θα ενταθούν, ενώ τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα δυτικά, κεντρικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στις Κυκλάδες και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην Αττική και στο κέντρο της Αθήνας, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα από το μεσημέρι και μετά.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο οδικό δίκτυο κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 07/10, αφού θα επηρεαστεί μεγάλο τμήμα του στην ηπειρωτική χώρα, όπως διακρίνεται στο Χάρτη 3, της υπηρεσίας ROADS.

Την Τρίτη 08/10 προβλέπονται βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στα ανατολικά, ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσουν η Ήπειρος και η Μακεδονία. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα.

Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο με εντάσεις 6-7 μποφόρ και  στο Βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ ανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.