Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για πλημμύρες

Με ανάρτησή του στο facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει πως ο καιρός την Δευτέρα στην Αττική θα έχει έντονα χιονοβροχο-υψομετρικά σκαμπανεβάσματα.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολογόγο, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Δυτική Αττική και σε Λουτράκι – Αγ, Θεοδώρους. Κάτι που όπως αναφέρει θέλει ιδιαίτερη προσοχή, αφού ενδέχεται να εναλάσσεται το χιόνι με την βροχή.

Τα ίδια φαινόμενα μπορεί να έχουμε και στην Βοιωτία.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου
“Έντονα τα χιονοβροχο-υψομετρικά σκαμπανεβάσματα τη Δευτέρα κυρίως στη δυτική Αττική, και τη Βοιωτία ενώ η άνοδος της θερμοκρασίας από το βράδυ μαζί με τις ισχυρές βροχοπτώσεις που θα τη συνοδεύουν θεωρώ πως χρίζουν προσοχής!

Φίλες και φίλοι!

Λιγο προσοχή χρειάζεται κατά τη γνώμη μου αύριο για καλό και για κακό κυρίως στους δήμους Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων, Μεγαρέων και Μάνδρας- Ειδυλίας του νομού Αττικής, καθώς κατά τη διάρκεια της Δευτέρας μπορεί μεν πυκνές χιονοπτώσεις σε συνδυασμό με πολύ ισχυρό άνεμο να “κατέβουν” μέσα στην ημέρα στους προαναφερθέντες δήμους και τη Βοιωτία χοντρικά ακόμα και στα 100 περίπου μέτρα όμως από το βράδυ και καθώς η θερμοκρασία αντί να πέφτει θα σημειώνει άνοδο, στις περισσότερες από τις παραπάνω περιοχές, κι έτσι, μέχρι περίπου τα 550-600 μέτρα θα το ξαναγυρίσει σε ισχυρή βροχή κατά διαστήματα, προκαλώντας κατά πάσα πιθανότητα το απότομο λιώσιμο του χιονιού μέχρι εκείνα τα υψόμετρα, αυξάνοντας έτσι πιθανώς τον κίνδυνο απότομης αύξησης της στάθμης χειμάρρων ή και τοπικών πλημμυρών!

Ανάλογη εξέλιξη δεν αποκλείεται να υπάρξει και στη Βοιωτία! Πολλές βροχές αναμένονται την Δευτέρα και στην υπόλοιπη βόρεια και ανατολική Αττική με τα πυκνά χιόνια (μαζί με πολύ δυνατό άνεμο) όμως εδώ να περιορίζονται αυτά από το πρωί στους ορεινούς όγκους του νομού και κυρίως πάνω από τα 600 περίπου μέτρα πχ Ιπποκράτειος Πολιτεία και ψηλότερα! Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός προς το ξημέρωμα της Τρίτης”.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Νεκρός μέσα στην καμπίνα του φορτηγού του βρέθηκε 57χρονος στη Θεσσαλονίκη
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Σε 45 λεπτά ενδεχόμενο τσουνάμι θα φτάσει στην Τουρκία» – Τι λέει ο Παπαδόπουλος για τους σεισμούς στη Σαντορίνη
12 Φεβρουαρίου, 2025
ΕΝΦΙΑ: Απαλλάσσονται για τα έτη 2023 και 2024 πάνω από 110.000 δικαιούχοι – Ποιους αφορά η απόφαση της ΑΑΔΕ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Παύλος Κοντογιαννίδης: «Στην ουσία οι άνδρες παραμένουμε να είμαστε αρσενικά σοβινιστικά γουρούνια»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν προσκάλεσε τον Σύρο υπουργό Εξωτερικών να επισκεφθεί τη Ρωσία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός: Κολυδάς και Τσατραφύλλιας κατά Μαρουσάκη για τον «χιονιά της Τσικνοπέμπτης»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χανιά: Σφοδρό τροχαίο με μικρό βαν και μοτοσικλέτα – Τραυματίας ο οδηγός της μηχανής
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τρόμος στο Κερατσίνι: 42χρονος το έσκασε από το ψυχιατρείο, επέστρεψε σπίτι του & απείλησε τη μητέρα του
12 Φεβρουαρίου, 2025
ΚΚΕ: Με αφορμή και την εκλογή του ΠτΔ εξελίσσεται το γνωστό αποπροσανατολιστικό παιχνίδι υπέρ των θεσμών του διεφθαρμένου κράτους
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: Γεννήθηκε το πρώτο μωράκι εν μέσω σεισμών
12 Φεβρουαρίου, 2025