Καιρός: Προειδοποίηση για κεραυνούς σε Αττική και Βοιωτία – 48ωρη κακοκαιρία από το μεσημέρι

Ύστερα από μια μεγάλη περίοδο ζέστης, ο καιρός αλλάζει πρόσωπο από το μεσημέρι της Τετάρτης με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες αναμένονται και στην Αττική. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, τονίζει σε ανάρτησή του πως η συχνότητα ηλεκτρικών εκκενώσων θα είναι υψηλή, κυρίως σε Αττική και Βοιωτία.

Στη σύντομη ενημέρωσή του στο Χ, ο κ. Κολυδάς αναφέρει: «Πέραν του εκτάκτου δελτίου το οποίο θα επικαιροποιηθεί το μεσημέρι, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

a) Δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα μεγάλα ύψη υετού.

β) Η συχνότητα ηλεκτρικών εκκενώσων θα είναι υψηλή κυρίως σε Αττική και Βοιωτία.

Ακολουθείτε οδηγίες προστασίας από κεραυνούς από την Πολιτική Προστασία».

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος του Mega, Γιάννης Καλλιάνος, σε ανάρτησή του για τις καταιγίδες της Πέμπτης, σημειώνει πως τον «προβληματίζει λίγο η περίπτωση της Αττικής για μεθαύριο Πέμπτη. Τα προγνωστικά στοιχεία επιμένουν ότι σε διάφορες περιοχές του νόμου θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες. Οι δείκτες αστάθειας είναι πολύ ανεβασμένοι, ενδέχεται επομένως να εκδηλωθούν και ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε τοπικό επίπεδο. Επίσης, ενέχει ο κίνδυνος και για τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα μιας και σε ορισμένες περιοχές θα σημειωθούν μεγάλα ύψη βροχής σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα».

«Εύχομαι αύριο να αλλάξουν λίγο τα δεδομένα με τα νεότερα τρεξίματα των μοντέλων, και να είναι λίγο πιο ήπια η κατάσταση. Όχι ότι αν έρθει το “σύστημα” όπως φαίνεται θα είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί, δεν είπα αυτό, αντιθέτως, πολλες φορές αυτή την εποχή μας επηρέασαν ισχυρές καταιγίδες.

Όμως, όπως και να έχει, σε περίπτωση εκδήλωσης ισχυρών φαινομένων, καλό θα ήταν να περιορίσετε τις μετακινήσεις σας. Μια μικρή προσοχή δηλαδή.

Επίσης, στο επίκεντρο των ισχυρών καταιγίδων πιθανόν να βρεθούν και νομοί όπως η : Φωκίδα, η Φθιώτιδα, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Κορινθία, η Αργολίδα, η Αρκαδία, η Λακωνία, η Χαλκιδική, οι Σποράδες, τα δυτικά τμήματα των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων και περιοχές του Βορειοανατολικού Αιγαίου», σημειώνει ακόμη ο κ. Καλλιάνος.