Καιρός: Προσοχή! Έρχεται νέα κακοκαιρία - Πού θα «χτυπήσει»

Καιρός: Προσοχή! Έρχεται νέα κακοκαιρία – Πού θα «χτυπήσει»

Για ακόμα μια φορά αναμένεται να αλλάξει ο καιρός στη χώρα μας καθώς όλα δείχνουν πως θα χτυπήσει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη κακοκαιρία κράτησε μέχρι και το Σάββατο όπου ο καιρός ήταν βροχερός και σημειώθηκαν καταιγίδες.

Οι νέες προβλέψεις κάνουν λόγο για σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα, αλλά και πιθανή δεκαήμερη εισβολή πολικής αέριας μάζας.

Τι αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς 

Σύμφωνα με ανάρτηση του διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, τo βαρομετρικό χαμηλό το οποίο από την Κυριακή δημιουργείται στον Κόλπο του Λέοντος θα αρχίσει να επηρεάζει την Ιταλία κυρίως από το απόγευμα, ενώ στην Ελλάδα προβλέπεται μεταβολή του καιρού από τα Δυτικά από το μεσημέρι-απόγευμα της Δευτέρας.

-To βαρομετρικό χαμηλό το οποίο από αύριο δημιουργείται στον Κόλπο του Λέοντος θα αρχίσει να επηρεάζει την Ιταλία κυρίως από το απόγευμα, ενώ στη χώρα μας προβλέπεται μεταβολή του καιρού από τα Δυτικά από το μεσημέρι-απόγευμα της Δευτέρας .

-Η Κυριακή πάντως θα κυλήσει με γενικά βελτιωμένο καιρό και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα», έγραψε ο κύριος Κολυδάς.

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, μίλησε για πολικό ψύχος στην Ελλάδα που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου, όταν δηλαδή θα μπει στην Ευρώπη μία πολική αέρια μάζα.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε «δεν αποκλείεται εκεί στις 10 με 12 Μαρτίου να φτάσει μέχρι και την Ελλάδα και να φτιάξει ένα χειμωνιάτικο σκηνικό».

Ο καιρός σήμερα

Νεφώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας θα περιλαμβάνει ο καιρός σήμερα Κυριακή 3 Μαρτίου. Πιο συγκεκριμένα, το πρωί θα είναι παροδικά αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Σύμφωνα με τη Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 16 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.