Καιρός: Προσοχή! Καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Δείτε τις περιοχές (χάρτες)

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, από το μεσημέρι της Κυριακής (05/07) αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα περισσότερα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Παράλληλα, οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στη Μακεδονία έως το πρωί θα επεκταθούν σταδιακά στα λοιπά ηπειρωτικά, πλην της Θράκης, και στο Ιόνιο και θα ενισχυθούν ενώ θα σημειωθούν και καταιγίδες.

Η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων είναι αυξημένη, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός (βροχές/καταιγίδες) που αναμένεται έως το βράδυ της Κυριακής 05/07.

Στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έντονη θα είναι η κεραυνική δραστηριότητα, ιδιαίτερα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η κεραυνική δραστηριότητα που αναμένεται το απόγευμα της Κυριακής 05/07.

Οι βορειοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς, με εξαίρεση τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 35-36 βαθμούς.