Καιρός: Ψύχος «τέρας» θα χτυπήσει την Ελλάδα – Πότε θα χτυπήσει – Πού θα χιονίσει;

Για ραγδαία μεταβολή του καιρού με κατάβαση «ψύχους τέρατος», από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη που αναμένεται να χτυπήσει την Ελλάδα με τα σύμφωνα με τα τωρινά προγνωστικά μοντέλα, κάνει λόγο ο βουλευτής και μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, εφιστώντας την προσοχή.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, αναμένεται μεταφορά πολύ ψυχρών αέριων μαζών οι οποίες σε πρώτη φάση θα επηρεάσουν την κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να επηρεάσουν της περιοχές της Στερεάς Ελλάδος και τα βορειότερα τμήματα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

«ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΨΥΧΟΥΣ «ΤΕΡΑΤΟΣ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, επαναλαμβάνω, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, διότι ενδέχεται να αλλάξουν τα δεδομένα λόγω του ότι έχουμε ακόμη 5 ημέρες μπροστά μας, ισχύουν τα παρακάτω :

Α’ ΦΑΣΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Φαίνεται να έχει κλειδώσει η ισχυρή μεταφορά πολύ ψυχρών αερίων μαζών από την Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη κατά τη διάρκεια του προσεχούς Σαββατοκύριακου που θα επηρεάσει σε πρώτη φάση την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη σε ποιες περιοχές θα χιονίσει, όμως διαφαίνεται να χιονίζει κατά περιόδους από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα μέχρι και τα πεδινά ή και παραθαλάσσια τμήματα.

Β’ ΦΑΣΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ (ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΜΙΚΡΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ)

Από το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα και στη συνέχεια υπάρχει πιθανότητα το πολύ έντονο κρύο να επηρεάσει και τα υπόλοιπα νοτιότερα τμήματα της χώρας, από την Αττική για παράδειγμα έως και την Κρήτη. Εκεί, όπου και αν χιονίσει θα επηρεάσει προφανώς -επίσης- πολύ χαμηλά υψόμετρα (και αναφέρομαι κυρίως στην Αττική, στην υπόλοιπη Στερεά, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο).

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΙΣΩΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΠΩΣ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΟΥΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Δεν μπορούμε όμως σε καμία περίπτωση να εντοπίσουμε από τώρα πόσο χαμηλά γεωμετρικά (στην Ελλάδα) θα κατέβουν αυτές οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες, πόσο θα διαρκέσει η παραμονή τους στη χώρα μας, σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις και από ποια υψόμετρα και πάνω θα εκδηλώνονται αυτές οι χιονοπτώσεις.

Όπως και να έχει, δεν έχει ακόμη κλειδώσει τίποτα και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Τετάρτη – Πέμπτη ώστε να είμαστε πλέον σχεδόν σίγουροι για την περαιτέρω εξέλιξη του καιρού.

ΥΓ : Μην ακούτε από τώρα για περιοχές χιονοπτώσεων και πόσο μάλλον για υψόμετρα χιονόπτωσης. Όλα ακόμη είναι ρευστά, όπως σας τα είχα αναλύσει και σε προηγούμενο post μου. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα, σε επόμενα τρεξίματα των μοντέλων, να παρατηρήσουμε μεγάλες αλλαγές. Γι’ αυτό και όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές εκτιμήσεις για τα μέχρι τώρα δεδομένα. Αύριο ίσως να έχουν αλλάξει κάποια πράγματα».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Πρώτο κόμμα το CDU/CSU σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025