Καιρός: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρά μποφόρ

Με τις βροχές να βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός επιφυλάσσει τις επόμενες ώρες νέα μεταβολή κυρίως με ισχυρούς βόρειους ανέμους, έως και 8 μποφόρ, οι οποίοι αναμένεται να προκαλέσουν ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN TV Κλέαρχου Μαρουσάκη, ισχυροί βοριάδες θα σημειωθούν στο Αιγαίο έντασης από 7-8 Μποφόρ και συγκεκριμένα, στο Κεντρικό Αιγαίο, Ικάριο, Νοτιοδυτικό Αιγαίο και στο Καρπάθιο.

Παράλληλα, οι ισχυροί βοριάδες αναμένεται να μεταφέρουν ιδιαίτερα ψυχρές μάζες με αποτέλεσμα την ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας που σε ορισμένες περιοχές αναμένεται το θερμόμετρο να δείξει μονοψήφιους αριθμούς.

Στην Αθήνα το πρωί της Παρασκευής (21/9) η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Πρόκειται για μια πτώση της τάξης των 5–7 βαθμών Κελσίου σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Νέες βροχές και καταιγίδες από Τρίτη (24/9)
Όπως φαίνεται το φθινόπωρο ήρθε τελικά για να μείνει. Από την επόμενη εβδομάδα ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της βόρειας Ιταλίας αναμένεται να κινηθεί προς την χώρα μας με συνέπεια από την Τρίτη (24/9) αλλά και την Τετάρτη (25/9), να αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες.