Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Άσχημα νέα τις επόμενες μέρες (video)

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Δεν είναι καλά τα νέα για τον που μας έφερε ο έμπειρος προγνώστης…

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Ο καιρός, αν και θα παρουσιάσει βελτίωση τις επόμενες μέρες, θα ξαναγίνει για τα καλά άστατος το Σάββατο.

Αυτή την ενημέρωση έδωσε ο έμπειρος της ΕΡΤ, Σάκης .

Δείτε αναλυτικά:

Καιρός σήμερα 5/11:: και καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, φαινόμενα που τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν, περιμένουμε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019.

Καιρός σήμερα 5/11:: Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά περιόδους στη Δυτική Ελλάδα και τη Νότια Πελοπόννησο όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως τις πρωινές ώρες. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 20 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 22, στην Ήπειρο από 8 έως 23 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 24 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 22 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 24 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά κατά περιόδους έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 16 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και πιθανώς ομίχλη τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Θράκη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία τις πρωινές ώρες όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί, από το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές στην Κρήτη.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 και στη βόρεια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα βόρεια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

-Ad-