Καιρός: Σε εξέλιξη οι καταιγίδες – Οι περιοχές που θα «χτυπηθούν»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία στη χώρα με έντονα φαινόμενα να εμφανίζονται σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, όπου κατά τόπους αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις.

Γρήγορα θα επηρεαστούν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τμήματα των Κυκλάδων, ενώ από τις απογευματινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στα Δωδεκάνησα.

Επίσης, βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται μέχρι το απόγευμα στα Επτάνησα και στα δυτικά ηπειρωτικά, με σημαντικά ύψη βροχή κατά τόπους. Επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα βορειοανατολικά όπου το χαλάζι ενδέχεται να έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης και την εκδήλωση λασποβροχών.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη «Με κακοκαιρία ξεκινά η νέα μας εβδομάδα με τα φαινόμενα όμως σταδιακά να περιορίζονται προς το ανατολικό Αιγαίο, ενώ η αστάθεια θα επιμείνει και προς τα δυτικά. Προσοχή στους θυελλώδεις νοτιάδες μέσα στο Αιγαίο».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο ο καιρός θα βελτιωθεί μόνο σε ορισμένες περιοχές, με την κακοκαιρία να συνεχίζεται στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι και τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και σε περιοχές της Κρήτης όπου θα επικρατήσουν μπόρες και οι καταιγίδες.

Μάλιστα, στην Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν πολύ ισχυρές καταιγίδες.

Στην Αττική νωρίς το πρωί θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 11-17 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί οι βροχές θα είναι πιο γενικευμένες, ενώ στη συνέχεια θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 10-16 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες έως 4-5 μποφόρ στον Θερμαϊκό.