Καιρός σήμερα (15/4): Ραγδαία επιδείνωση τη Μεγάλη Τετάρτη

Καιρός σήμερα (15/4): Τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται σε μεγάλο μέρος της χώρας αναμένονται αύριο, Μ. Τετάρτη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 6 έως 17, στη Θράκη από 6 έως 13, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 10 έως 18, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα από 8 έως 23, στη Δυτική Πελοπόννησο από 13 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 19, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 18, στις Κυκλάδες από 11 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 21 και στην Κρήτη από 14 έως 22. Σημειώνεται ότι στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη Θράκη και στο Αιγαίο η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, έως το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βόρειους 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή της Ρόδου, όπου οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ προς το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και στα βόρεια έως 8 μποφόρ. Προς το βράδυ οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικούς 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι που βαθμιαία θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 που πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και προς το μεσημέρι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και το πρωί πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στο Θερμαϊκό έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 08 ως 14 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και νωρίς το πρωί στην κεντρική Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί αρχικά στη δυτική Μακεδονία και από το απόγευμα σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 ενισχυόμενοι στα θαλάσσια έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα βόρεια και τις απογευματινές και βραδινές ώρες στα νότια.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο μέχρι το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια αρχικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια κατά τόπους η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στην Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και βαθμιαία προς το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και πιθανώς το πρωί στην Θεσσαλία και τις Σποράδες μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.
Άνεμοι: Αρχικά νότιοι 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι 7 και τοπικά 8 μποφόρ που από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 και στη βόρεια Κρήτη έως 24 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από το απόγευμα.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία από τα βόρεια σε βόρειους βορειοανατολικούς που θα φτάσουν πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

-Ad-