Καιρός σήμερα: Ισχυροί άνεμοι και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Ισχυρούς ανέμους που φτάσουν ακόμη και τα 7 μποφόρ επιφυλάσσει ο καιρός σήμερα Παρασκευή (28/06/2024) σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Όπως αναφέρει το δελτίο της ΕΜΥ ο καιρός σήμερα Παρασκευή (28/06/2024) θα είναι άστατος στη Μακεδονία με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν με βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 31 με 33 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 33 με 34 και κατά τόπους τους 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς πλην της νότιας Κρήτης όπου θα φτάσει τοπικά τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.