Καιρός σήμερα: Ισχυροί άνεμοι στα 7 μποφόρ στο Αιγαίο – Ποιες περιοχές θα φτάσουν τους 42 βαθμούς

Μπορεί χτες να ήταν η πιο ζεστή μέρα του Ιουλίου και όπως φαίνεται ο καύσωνας δεν λέει να υποχωρήσει ούτε σήμερα Παρασκευή (19.07.2024) αφού η θερμοκρασία μένει σταθερά στους 40 βαθμούς. Ισχυροί πνέουν επίσης οι άνεμοι στα 7 μποφόρ.

Επιμένουν οι βοριάδες στο Αιγαίο με την τιμή τους να φτάνει στα 7 μποφόρ και σήμερα. Γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος με ελάχιστη πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα που θα αγγίξουν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα δείξει 38 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 40 με 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φτάσει τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς. Σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, οι οποίες θα κυμαίνονται στις περισσότερες αστικές περιοχές περί τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.