Καιρός: Τα χιόνια φτάνουν στην Αττική – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν, η πρόγνωση των μετεωρολόγων

Χιόνια σε αρκετές περιοχές της Αττικής αλλά και των βορείων προαστίων αναμένεται να φέρει η νέα ψυχρή εισβολή που θα αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα μας από την Κυριακή, σύμφωνα και με τις προγνώσεις των ειδικών.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, μιλά «για πολύ μεγάλη πιθανότητα» χιονόπτωσης στην Αττική το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη, 29-30/1.

Μάλιστα σε ανάρτηση του ο κ. Αρναούτογλου παραθέτει και τις περιοχές που αναμένεται να χιονίσει: «Στον Διόνυσο, τη Νέα Πεντέλη το Βαρνάβα, τα Βίλια, το Κρυονέρι, την Άνοιξη, τις Αφίδνες, τη Δροσιά, το Καπανδρίτι, τη Σταμάτα, τους Θρακομακεδόνες, την Ανθούσα, το Πολυδένδρι, την Εκάλη, τη Φυλή, τη Νέα Ερυθραία, την Οινόη, αλλά και την Κηφισιά, τα Μελίσσια, την Πέυκη, τα Βριλίσσια, το Γραμματικό, την Αγία Παρασκευή, τη Λυκόβρυση και το Μαρούσι».

Χιόνια στα «ψηλά» των βορείων προαστίων

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Action24, Δημήτρη Παπαϊωάννου, τα χίονια θα αφορούν συνολικά τα ανατολικά ηπειρωτικά της χώρας.

«Τα χιόνια εδώ στην Αττική θα πέσουν περίπου στα ψηλά των Βορείων Προαστίων, όπως Διόνυσος, Βίλια, Ιπποκράτειο, ακόμα και στην Κηφισιά.