Καιρός: Θερμικές καταιγίδες θα χτυπήσουν αύριο όλη τη χώρα – Δύσκολο το μεσημέρι στην Αττική

Έντονες θερμικές καταιγίδες αναμένονται αύριο Πέμπτη (25.07.2024) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τα φαινόμενα σε κάποιες περιοχές να είναι ισχυρά και τον καιρό αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού να μας ταλαιπωρεί.

Οι θερμικές καταιγίδες θα χτυπήσουν όλη σχεδόν τη χώρα τις μεσημεριανές ώρες, καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες από την Πελοπόννησο ως και τη Θράκη. Η ΕΜΥ μάλιστα εξέδωσε και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Συγκεκριμένα θα εκδηλώνονται μπόρες, τοπικές βροχές αλλά και σποραδικές καταιγίδες. Σύμφωνα με τον Γιάννης Καλλιάνο στο εσωτερικό της χώρας αναμένονται τα φαινόμενα να έχουν έντονο χαρακτήρα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια ιδιαίτερα στα νησιωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 35-36 στα δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα, στους 32-34 στα βόρεια, στους 34-35 στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές ενώ στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 32-36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 5-6 μποφόρ, όπως και στο Αιγαίο όπου θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στις κεντρικές περιοχές.

Δύσκολο το αυριανό μεσημέρι στην Αττική

Στην Αττική, η μέρα θα ξεκινήσει με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και από το μεσημέρι ως το απόγευμα θα πυκνώσουν οι νεφώσεις και θα θα σημειωθούν τοπικές μπόρες.

Μάλιστα από τη μία το μεσημέρι ως τις πέντε με έξι το απόγευμα είναι το διάστημα στο οποίο περιμένουμε να χαλάσει ο καιρός στην Αττική με τοπικές μπόρες και καταιγίδες όχι γενικευμένες. Κυρίως θα επηρεαστούν οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές και ίσως και στα παραθαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν μπόρες και βροχές από το μεσημέρι και μετά. Στις νότιες περιοχές, μάλιστα, αναμένονται ισχυρές καταιγίδες, ενώ ίσως επηρεαστεί και το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες έως 5-6 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Υπάρχει επίσης πιθανότητα στα νότια της Χαλκιδικής και στις νοτιότερες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης  να εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σταδιακή ύφεση παρουσιάζει η σεισμικότητα στη ζώνη Σαντορίνης – Αμοργού – Οι εκτιμήσεις των ειδικών και ο κίνδυνος για κατολισθητικά φαινόμενα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ανδρουλάκης: Θα αγωνιστούμε για να πάνε επιτέλους στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι της τραγωδίας των Τεμπών
23 Φεβρουαρίου, 2025
Hράκλειο: Εδώ έπεσαν οι πυροβολισμοί έξω από το νυχτερινό κέντρο – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη
23 Φεβρουαρίου, 2025
Hellenic Train για Τέμπη: «Το ψυκτικό υγρό στον μετασχηματιστή η κύρια πηγή της πυρκαγιάς»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Καίτη Γκρέυ: «Εμφύλιος» στην οικογένεια για τη διαθήκη – Ο Φίλλιπος Ηλιάδης προτίθεται να κάνει προσβολή
23 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη ημεδαπός που είχε θέσει προς πώληση στο διαδίκτυο αρχαίο οξυπύθμενο αμφορέα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σύμη: Νέες σοκαριστικές συνομιλίες της 13χρονης με τον 15χρονο που σχεδίαζαν τη δολοφονία της μητέρας της – «Θα μαζέψω δύναμη να τη χτυπήσω με το μαχαίρι»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: «Καμπανάκι» για κατολισθήσεις σε 5 περιοχές κρούουν οι ειδικοί επιστήμονες
23 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός: Παραμένει το ψύχος παρά τη μικρή άνοδο της θερμοκρασίας – Έρχεται βροχερή εβδομάδα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της τραγωδίας
23 Φεβρουαρίου, 2025