Καιρός: Τριήμερη κακοκαιρία τις επόμενες ώρες – Τι θα συμβεί στην Αττική

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό τις επόμενες ώρες και πθο συγκεκριμένα από το ξημέρωμα της Τετάρτης. Πού θα σημειωθούν βροχές.

Βελτιωμένος θα είναι σήμερα ο καιρός, με κάποια φαινόμενα να πλήττουν το Καστελόριζο και από αύριο Τετάρτη 15/3 θα έχουμε νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους.

Πέμπτη και Παρασκευή θα βρέξει περισσότερο στο νομό Αττικής, αλλά με ήπιες εντάσεις σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Οι άνεμοι θα κυριαρχούν σήμερα στο Αιγαίο, φτάνοντας τα 7 μποφόρ και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Από το απόγευμα, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, θα αναπτύσσονται συννεφιές. Ο υδράργυρος νωρίς το πρωί κοντά στους μηδέν, αλλά προς το μεσημέρι θα φτάσει τους 15-18 βαθμούς.

Στην Αττική καλός καιρός, ηλιοφάνεια, με συννεφιές το βράδυ. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί στους 6-8, αργά το μεσημέρι κοντά στους 18. Στη Θεσσαλονίκη εξαιρετικές καιρικές συνθήκες και το θερμόμετρο στους 15-16 βαθμούς.

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας

Το κύμα κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα θα επηρεάσει Καστελόριζο και Κρήτη, με τον καιρό να καλυτερεύει στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Όμως, από αύριο, Τετάρτη ένα νέο κύμα, τριήμερο θα χτυπήσει και πάλι την Ελλάδα, φέρνοντας πτώση της θερμοκρασίας, βοριάδες, βροχές και καταιγίδες. Η κακοκαιρία αυτή θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή και θα επηρεάσει και την Αττική.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στη σημερινή του πρόγνωση ο μετεωρολόγος του Open, κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης η κακοκαιρία θα κάνει πέρασμα από την Αττική, με αρκετές βροχές, αλλά ήπιας έντασης, ιδίως Πέμπτη και Παρασκευή.

Το νέο κύμα των καταιγίδων θα ξεκινήσει αύριο από τη δυτική, βορειοδυτική χώρα και μέχρι το βράδυ θα έχει εξαπλωθεί στις περισσότερες περιοχές. Οι περιοχές που χρειάζεται προσοχή είναι το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίο και η βορειοανατολική χώρα.

Μάλιστα, τα χιόνια θα κάνουν την επίσκεψή τους την Παρασκευή στη βόρεια και βορειοδυτική χώρα.

Το Σαββατοκύριακο ανεβαίνει η θερμοκρασία!