Κακλαμάνης για… Βορίδη: Όποιος δεν ψηφίζει νομοσχέδιο, παραιτείται

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Μάκη Βορίδη, χωρίς φυσικά να τον κατονομάζει, έστειλε ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βορίδης την προηγούμενη εβδομάδα επανέλαβε ότι είναι αντίθετος τόσο στον γάμο ομόφυλων, όσο και στην υιοθεσία, τονίζοντας ότι εάν υποχρεωθεί να υπερψηφίσει τον νόμο, θα παραιτηθεί.

Από την πλευρά του, ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στο Αttica TV, υπογράμμισε ότι όποιος υπουργός δεν στηρίξει τον νόμο πρέπει να παραιτηθεί, χωρίς να δίνει «άφεση» ούτε σε εκείνους που τυχόν επιλέξουν να απέχουν από την ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

«Από τη στιγμή που ένα νομοσχέδιο περνάει από το υπουργικό συμβούλιο και το οποίο στηρίζει ο πρωθυπουργός που διορίζει τους υπουργούς, δεν μπορούν να μην το ψηφίσουν. Όποιος υπουργός δεν θέλει να το ψηφίσει, γιατί θα είναι ελεύθερη η ψήφος, παραιτείται», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.

Ερωτηθείς για τυχόν «διπλωματικές απουσίες» κατά τη διαδικασία της ψήφισης του νόμου, ο ίδιος σχολίασε: «Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε σοβαροί άνθρωποι».