Κακοκαιρία «Cassandra»: Έχουν πέσει 100 τόνοι νερού ανά στρέμμα στα δυτικά – Ψάχνουν 52χρονο στην Αιτωλοακαρνανία

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Cassandra» βρίσκονται σήμερα Σάββατο (05.10.2024) πολλές περιοχές στα δυτικά της χώρας, όπου έχει πέσει μεγάλος όγκος νερού Την ίδια ώρα σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό ενός 52χρονου που αγνοείται στην Αιτωλοακαρνανία.

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης μέσω ανάρτησής του στο Facebook για την κακοκαιρία ότι πιο πολύ έχει επηρεαστεί το δυτικό τμήμα της χώρα στο οποίο σημειώθηκε ότι έπεσαν 100 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

«Σε απόλυτη συμφωνία έρχεται μέχρι στιγμής η κακοκαιρία με τα προγνωστικά στοιχεία όπου μεγάλος όγκος νερού έχει πέσει στο δυτικό τμήμα της χώρας μας με τιμές που τοπικά προσεγγίζουν και τους 100 τόνους νερού ανά στρέμμα.

Σε ότι αφορά την εξέλιξη φαίνεται ότι τις επόμενες ώρες θα επηρεαστεί σημαντικά το κεντροβόρειο – ανατολικό τμήμα της Μακεδονίας αλλά και τα δυτικά τμήματα της Θράκης ενώ στην εξέλιξή του το μέτωπο καθώς θα κινηθεί πιο ανατολικά φαίνεται να εξασθενεί οπότε και θα επηρεάσει με αρκετά μικρότερη ένταση το ανατολικό Αιγαίο και το βορειοανατολικότερο άκρο της χώρας μας», έγραψε στην ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 03-10-2024/1200C, επικαιροποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και βροχές μέχρι το απόγευμα.

Αγνοείται 52χρονος στο Αγρίνιο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή της Λεπενούς, στην Αιτωλοακαρνανία, για τον εντοπισμό ενός άνδρα, ο οποίος αγνοείται.

Στις έρευνες συμμετέχουν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής με 14 άνδρες, κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ και ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Πρόκειται για 52χρονο φύλακα που εργάζεται σε λατομείο και ο οποίος παρασύρθηκε από χείμαρρο, όταν φούσκωσε από τις ισχυρές καταιγίδες το ρέμα.

«Ο άνθρωπος ήταν νυχτοφύλακας σε μια επιχείρηση πάνω στο βουνό μέσα στο δάσος. Όλη η ζημιά εκεί έγινε, κατέβηκε πάρα πολύ νερό, τόσο νερό δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου, κατέβαινε χείμαρρος από ψηλά και έκανε θόρυβο, φανταστείτε ότι με ξύπνησε αυτός ο θόρυβος», λέει στο newsit κάτοικος του χωριού.

Και συνεχίζει: «Κοιμόταν σε ένα κοντέινερ και το ρέμα αυτό που δημιουργήθηκε παρέσυρε αυτό το κοντέινερ. Αυτό το βρήκανε βέβαια αρκετά μακριά από εκεί που ήταν αλλά αυτόν ακόμη όχι».

Στο μεταξύ, λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την Αιτωλοακαρνανία και της υπερχείλισης χειμάρρων, έχουν προκληθεί προβλήματα στις περιοχές του Στράτου, της Λεπενούς και του Καστρακίου, στο Αγρίνιο, όπως επίσης στο Ρίβιο, στη Μαλεσιάδα, στους Αμοργιανούς, στην Πετρώνα και στο Μπαμπαλιό.

Μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς για απομακρύνουν τα φερτά υλικά, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τέσσερις κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Κακοκαιρία «Cassandra»: Έχουν πέσει 100 τόνοι νερού ανά στρέμμα στα δυτικά – Ψάχνουν 52χρονο στην Αιτωλοακαρνανία
5 Οκτωβρίου, 2024
Λουκίλα Καρρέρ για τον Μίμη Πλέσσα: «Του έκανα ερωτική εξομολόγηση και ξεψύχησε στην αγκαλιά μου»
5 Οκτωβρίου, 2024
ΠΑΣΟΚ – εκλογές: «Μάθε που ψηφίζεις» – Αναλυτικά η διαδικασία και τα εκλογικά τμήματα
5 Οκτωβρίου, 2024
Νεκρός και ο διάδοχος του Νασράλα λένε αραβικά μέσα ενημέρωσης – Σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό
5 Οκτωβρίου, 2024
Ν.Παππάς: Απέναντι στο σχέδιο της διαπλοκής υπάρχει το σχέδιο απόφασης προς το Συνέδριο για προοδευτική εκλογική συνεργασία
5 Οκτωβρίου, 2024
Συναυλία για Τέμπη: Έγινε sold out – Εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια
5 Οκτωβρίου, 2024
ΣΥΡΙΖΑ: Η Θ. Τζάκρη κατέθεσε την υποψηφιότητα και το πόθεν έσχες του Στ. Κασσελάκη – Διεκδικεί την προεδρία με 87 υπογραφές
5 Οκτωβρίου, 2024
Γρηγόρης Αρναούτογλου για Γιώργο Λιάγκα: Δεν θα γίνουμε ποτέ φίλοι – Δεν θα πήγαινα στην εκπομπή του
5 Οκτωβρίου, 2024
Πέντε νέοι νοσηλεύονται στην εντατική νοσοκομείων του Ηρακλείου – Ήπιαν σφηνάκια με καθαρτικό υγρό αντί για ρακή
5 Οκτωβρίου, 2024
Συνελήφθη 33χρονος για διακίνηση ναρκωτικών στον Άλιμο – Κατασχέθηκαν πάνω από 2 κιλά κάνναβης
5 Οκτωβρίου, 2024