Κακοκαιρία Daniel: Σήμερα τα δύσκολα για την Αττική – Live η πορεία της

Έντονη την παρουσία της έχει κάνει τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία Daniel η οποία έχει φέρει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Το βράδυ ήταν δύσκολο σε πολλές περιοχές τις χώρας, όπως σε Μαγνησία και Σποράδες, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Φθιώτιδα.

Δύσκολη νύχτα σε Μαγνησία και Σποράδες

«Στη Μαγνησία και στις Σποράδες μοιάζει σαν να μην νύχτωσε ποτέ» σημειώνει από τον Βόλο η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ελένη Ραυτοπούλου. «Είναι τέτοια η κεραυνική δραστηριότητα, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, από τις 12:00 -12:30 και έπειτα που πραγματικά έγινε η νύχτα μέρα.

Οι κεραυνοί συνοδεύονταν και από έντονη βροχόπτωση σημειώνει η δημοσιογράφος ενώ σύμφωνα με τις Αρχές τα όποια προβλήματα έχουν σημειωθεί είναι όπως χαρακτηριστικά τονίζουν τα λιγότερα δυνατά, των οποίων βέβαια θα ξεκινήσει η καταγραφεί με το πρώτο φως της ημέρα δίνοντας πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Για αντλήσεις υδάτων κλήθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία του Βόλου τα μεσάνυχτα στον Βόλο και από το Πήλιο όπως και στη Νεάπολη, περιοχή η οποία ανησυχεί και περισσότερο αφού αντιμετωπίζει συχνά και με πολύ μικρότερη βροχόπτωση προβλήματα.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή τόνισε πως δεν κάηκαν δασώδεις περιοχές αλλά κυρίως πουρνάρια και ευελπιστούν να μην επηρεάσει στις πλημμύρες.

Έντονα ήταν τα φαινόμενα και στα νησιά, κυρίως σε Σκόπελο και Αλόννησο, όπου μεταξύ άλλων είχαν συνεχώς διακοπές ρεύματος. Ενώ και στο ανατολικό Πήλιο, μια περιοχή που δίνει υψηλά ύψη βροχής παραδοσιακά, χθες, πριν καν ξεκινήσει η έντονη βροχόπτωση ήταν ήδη στο 103 και πρώτοι στον σχετικό πίνακα πανελληνίως  χωρίς να έχει βρέξει ιδιαίτερα.

Σήμερα τα δύσκολα για την Αττική

Ειδικίτερα στην Αττική, αργότερα θα βαρύνει ο καιρός, περιμένουμε μεσημέρι και απόγευμα αρκετές βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. «Θέλει προσοχή και ο νομός Αττικής γιατί βλέπουμε ότι ο άνεμος στρέφεται σε ανατολικό – νοτιοανατολικό. Είναι ένας άνεμος αρκετά υετοφόρος για την περιοχή της Αττικής. Συνοδεύεται συνήθως με μεγάλα ύψη βροχής άρα να είμαστε σε μία εγρήγορση με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 28 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

Σήμερα Τρίτη 5-9-2023 τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα. Iσχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. κατά περιόδους έως το απόγευμα στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο

β. στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο

γ. κατά περιόδους στο νομό Αττικής και τη δυτική Κρήτη

δ. από τις προμεσημβρινές ώρες στα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Την Τετάρτη 6-9-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως στη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη.

Επισημαίνεται ότι το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκτός από τις περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων και της βόρειας Εύβοιας όπου θα συνεχίσουν έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο από σήμερα το βράδυ έως το βράδυ της Τρίτης 5-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Live η πορεία της κακοκαιρίας Daniel…

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ιράν: Πενθήμερο πένθος για τον θάνατο του Νασράλα κήρυξε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Θρήνος στον Λίβανο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Νεκρός ηλικιωμένος που καταπλακώθηκε από δέντρο στην Άσσηρο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Έκανε «περίπατο» με Κέντρικ Ναν και πέρασε στον τελικό του Super Cup
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θάνατος Νασράλα: Σε αναζήτηση «απάντησης» η Χεζμπολάχ – Σε συναγερμό το Ισραήλ, αναμένει σκληρό ιρανικό χτύπημα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Τροχαίο με νεκρό 70χρονο στην Κρήτη
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ: Ο διοικητής του μετώπου με το Ισραήλ σκοτώθηκε μαζί με τον Νασράλα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Hellenic Train: Κανονικά τα δρομολόγια τρένων στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σέρρες από την Τρίτη 1η Οκτωβρίου
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Ερμού: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε 23χρονο και άρπαξαν χρυσή αλυσίδα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Κέρκυρα: «Πες μας την αλήθεια για το παιδί σου» – Πώς ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Εκτός ελέγχου η βία των ανηλίκων – Αιματηρά επεισόδια και τραυματίες
28 Σεπτεμβρίου, 2024