Κακοκαιρία: Κάτοικοι Κινέτας – «Που είναι ο κρατικός μηχανισμός» (video)

Εικόνες απόλυτης καταστροφής έρχονται από την περιοχή της Κινέτας, η οποία επλήγη σοβαρότατα από την κακοκαιρία «Γηρυόνης».

Το ρέμα Πίκας υπερχείλισε, με αποτέλεσμα το νερό να φτάσει έως την Εθνική οδό και να αποφασιστεί η διακοπή της κυκλοφορίας.

Οι ορμητικοί χείμαρροι έχουν παρασύρει ογκώδη «φερτά» υλικά, κορμούς δέντρων και τόνους λάσπης, μετακινώντας αυτοκίνητα και πλημμυρίζοντας σπίτια, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί ο καθαρισμός των ρεμάτων για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων.

Την ίδια ώρα, οι μαρτυρίες των κατοίκων είναι συγκλονιστικές, καθώς, όπως ανέφεραν η δύναμη του νερού ήταν τέτοια που κατάφερε να σπάσει κλειδωμένες πόρτες.

Παράλληλα, υπάρχει έντονη δυσφορία για το γεγονός ότι από το πρωί δεν έχει επικοινωνήσει κανείς από τον κρατικό μαζί τους, την ώρα που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Δείτε χαρακτηριστικά τι συνέβη στην Κινέτα και την έκκληση των κατοίκων:

Τι αναφέρει η Περιφέρεια…

Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη έχουν μεταβεί στην περιοχή δύο συνεργεία της Περιφέρειας για την καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις.

Περισσότερα από 20 βαρέων τύπου μηχανήματα μαζί με αυτά του δήμου Μεγαρέων επιχειρούν για την αποκατάσταση των υποδομών και τυχόν απεγκλωβισμούς.

-Ad-