Κακοκαιρία: Κλειστοί δρόμοι – Τα μέτρα αύριο για σχολεία, Δημόσιο, καταστήματα

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» συνεχίζει να σφυροκοπά μεγάλο μέρος της χώρας με την Πολιτική Προστασία να εκδίδει επικαιροποιημένες οδηγίες προς τους αρμόδιους φορείς και τους πολίτες.

Η νέα συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη και αξιολογήθηκαν τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της αποψινής νύχτας και μέχρι τις πρωινές ώρες αύριο, ενώ θα παρουσιάσει επιδείνωση με ισχυρές χιονοπτώσεις και παγετό κυρίως στην βόρεια Αττική καθώς και σε Μαγνησία, Ανατολική Θεσσαλία συμπεριλαμβανομένων και των Σποράδων, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε όπως:

Πρώτον, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, από σήμερα στις 20:00 και μέχρι νεωτέρας διακόπτεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Δεύτερον, αύριο 7 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα θα προσέλθουν στις υπηρεσίες τους στις 10:00 το πρωί στην Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σχετική ανακοίνωση έχει ήδη εκδοθεί από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών.

Τρίτον, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αύριο 7 Φεβρουαρίου τα καταστήματα στη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, θα μπορούν να είναι ανοικτά από τις 11:00 το πρωί. Επίσης, απαγορεύεται η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι τις 11.00 π.μ.

Αττική Οδός: Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων από τις 20.00

Με ανάρτησή της η Αττική Οδός κάνει γνωστό πως λόγω του νέου κύματος της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα, που αναμένεται να πλήξει την Αττική μετά τις 20:00 το απόγευμα θα τεθεί σε ισχύ διακοπή της κυκλοφορίας για όλα τα φορτηγά οχήματα

Η ανάρτηση της Αττικής Οδού αναφέρει:«Από 20:00 απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων στην Αττική Οδό».

Κλειστά σχολεία την Τρίτη – Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική καθώς και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί των περιοχών που αναμένεται να πληγούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας. Στους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν όλα κανονικά.

Ειδικότερα προβλέπονται τα εξής:

– Στην Ανατολική Αττική, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία, πλην εκείνων των δήμων Λαυρεωτικής και Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης που θα λειτουργήσουν κανονικά. Ωστόσο μετά από αίτημα των δήμων σε Παιανία, Κορωπί και Σαρωνικό θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

– Στη Δυτική Αττική θα είναι κλειστά πλην του δήμου Μεγαρέων όπου θα λειτουργήσουν κανονικά.

– Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών θα παραμείνουν κλειστά σε όλους τους δήμους: Αγ. Παρασκευής, Παπάγου Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης-Ψυχικού, Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Ηρακλείου).

– Στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των δήμων Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ηλιούπολης. Στους υπόλοιπους δήμους λειτουργούν κανονικά.

– Στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Περάματος. Από το δήμο Κερατσινίου λειτουργούν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

1) Δημοτικά 3ο/6ο/12ο/23ο.

2) Γυμνάσια 1ο/2ο/4ο καθώς και το Ειδικό.

3) Λύκεια 1ο/2ο/3ο και το ΕΠΑΛ.

– Στο δήμο Κορυδαλλού θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από τα παρακάτω:

1. Δημοτικά 9ο/ 10ο/ 5ο /12ο

2. Νηπιαγωγείο 3ο/7ο /8ο / 18ο / 19ο /21ο

3. Γυμνάσιο 4ο / 5ο

– Στο Δυτικό Τομέα θα λειτουργήσουν όλα κανονικά εκτός:

Α) Στο δήμο Χαϊδαρίου θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω:

1. Όλα στην περιοχή του Δάσους

2. Όλα στην περιοχή του Δαφνιού

3. 1ο Λύκειο

4. 1ο Γυμνάσιο

Β) Στον δήμο Πετρούπολης θα λειτουργήσουν όλα εκτός από:

1. Νηπιαγωγείο 1ο /2ο / 6ο / 7ο /12ο /15ο /16ο/ 17ο /17ο Παράρτημα

2. Δημοτικό 1ο / 4ο /7ο /8ο /9ο

3. Γυμνάσιο 4ο / 6ο

4. Γενικό λύκειο 3ο

– Στον Νότιο Τομέα και στα νησιά θα λειτουργήσουν όλα κανονικά.

Κρήτη

Ο Δήμος Ηρακλείου λαμβάνοντας υπόψιν τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει τους δημότες ότι την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου με απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Άνω και Κάτω Ασίτες, Άγιο Μύρωνα, Πυργού, Προφήτη Ηλία, Καρκαδιώτισσα, Κυπαρίσσι, Βασιλειές, Άγιο Σύλλα, και Άγιο Βλάση.

Τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Παράλληλα, παρατείνεται και για την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, με απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων:

– του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και

– του Νηπιαγωγείου Κεραμειών, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που συνεχίζει να επελαύνει στην περιοχή και δυσχεραίνει τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία και στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου την Τρίτη 7/2 όπως και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου.

Την ίδια ώρα, όπως έχει γίνει γνωστό, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς, Ηλία Σανίδα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Φθιώτιδα και την Εύβοια την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο, Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023, με ώρα άφιξης 09:00 λόγω του παγετού. Οι παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν στο κανονικό τους ωράριο.

Στην Κοινότητα Κυριακίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση και ο παιδικός σταθμός θα παραμείνει κλειστός.

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη, όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι ιδιωτικοί και δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί Σταθμοί των δήμων ανατολικής και δυτικής Σάμου, λόγω της κακοκαιρίας.

Λέσβος

Λόγω παγετού που αναμένεται να επικρατήσει τις επόμενες ώρες και των δυσκολιών στις μετακινήσεις που θα υπάρξουν, με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου, θα παραμείνουν την Τρίτη κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, για δεύτερη μέρα.

«Αναλόγως της πορείας των καιρικών συνθηκών, θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση για τη λειτουργία των σχολείων» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Φλώρινα

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 θα παραμείνουν κλειστά.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης και τα ΚΔΑΠ Δήμου Φλώρινας. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κοζάνη

Με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, κλειστές θα παραμείνουν και οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια & Εσπερινά), καθώς και Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) του Δήμου Κοζάνης, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, λόγω του ολικού παγετού.

Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Αμυνταίου

Με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Άνθιμου Μπιτάκη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμυνταίου θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου εξαιτίας των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην πειριοχή.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.