Κακοκαιρία Μπάλλος – Κέρκυρα: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το νησί

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκε η Κέρκυρα λόγω της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει το νησί, σύμφωνα με δήλωση του αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστα Ζορμπά, στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Επισημαίνεται πως λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, που έφερε στο νησί ο «Μπάλλος», κλειστές θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή, όλες οι σχολικές βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα την Πέμπτη, το ΑΠΕ ΜΠΕ, η επέλαση της κακοκαιρίας προκάλεσε πλημμυρικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, περιμετρικά και στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας.

Ο όγκος του νερού και η χαμηλή ορατότητα, παρέσυραν ΙΧ αυτοκίνητο που έπεσε σε τάφρο στην περιοχή Τρία Γεφύρια, έξω από την πόλη, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν οι επιβάτες του. Την ίδια ώρα κατάρρευσε τμήμα τοιχίου που περικλείει τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο, στην καρδιά της πόλης, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί, καθώς το γήπεδο ήταν άδειο.

Εξάλλου, οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν στο νησί κατάφεραν να ξεριζώσουν δέντρο του οποίου η πτώση προκάλεσε προβλήματα στο περιφερειακό οδικό δίκτυο στην περιοχή Αγίας Αικατερίνης στη Μέση Κέρκυρα.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας». Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας Δημήτρης Ρούσσος «τις τελευταίες δύο ώρες δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο νησί επτά αεροπλάνα που έρχονταν από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από Αγγλία, Ιταλία και Ιρλανδία»: Τα τέσσερα προσγειώθηκαν στην Αθήνα, δύο στην Πρέβεζα και ένα στο Μπράρι της Ιταλίας.

Όσον αφορά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του Λιμεναρχείου Κέρκυρας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, θα εκτελούνται, τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα, μόνο τα δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου.

Υπενθυμίζεται πως χθες το βράδυ το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας απέστειλε στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών της Κέρκυρας προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα, μέσω του αριθμού 112, συνιστώντας τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας.

Φωτογραφία: kerkyrasimera.gr

-Ad-