Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πλημμύρες, κλειστοί δρόμοι – Απεγκλωβισμός οδηγού – LIVE χάρτης

Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη το νέο κύμα κακοκαιρίας που ονομάστηκε “Μπάλλος”.

Τα καιρικά φαινόμενα του νέου μετεωρολογικού συστήματος που επηρεάζουν αρχικά έντονα το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά, και σταδιακά κυρίως από το μεσημέρι όλες τις περιοχές της χώρας, τοπικά αναμένονται εν δυνάμει επικίνδυνα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες, την πτώση της θερμοκρασίας, τις χαλαζοπτώσεις, και τους θυελλώδεις ανέμους ενώ χιόνια θα πέσουν σε ορεινά σημεία της χώρας.

Ήδη επηρεάζεται και η Αττική, όπου βροχές σημειώνονται από τη νύχτα αρχικά στα δυτικά και πλέον σε μεγάλο μέρος μέρος του λεκανοπεδίου, ενώ αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και στην επικράτεια της ήδη πλημμυρόπληκτης Εύβοιας, κυρίως από αργά το απόγευμα της Πέμπτης έως και το πρωί της Παρασκευής.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν την Παρασκευή σε όλη τη χώρα με βαθμιαία εξασθένηση από το Σάββατο.

Πλημμύρες, κλειστοί δρόμοι και προβλήματα

Δρόμοι πλημμύρησαν, ενώ λόγω συσσώρευση υδάτων διακόπηκε τη νύχτα η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ωκεανίδων από τη συμβολή της με την οδό Β. Ηπείρου έως τη συμβολή της με την οδό Κανελλοπούλου, στην περιοχή της Ελευσίνας.

Στην ίδια περιοχή, στη 01.00 τα ξημερώματα χρειάστηκε να γίνει από την Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλωβισμός οδηγού, στον παραλιακό δρόμο στο ύψος της οδού Κανελλοπούλου. Ο οδηγός μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο και είναι καλά στην υγεία του.

Την ίδια ώρα σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι οδηγοί που κινούνται στην άνοδο του Κηφισού, από το ύψος της Ιεράς Οδού μέχρι και τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δείτε την εξέλιξη της κακοκαιρίας

 

Το μήνυμα του 112

Χθες το βράδυ, μήνυμα του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, εστάλη μέσω του 112 στους κατοίκους της Πάτρας, της Κέρκυρας και της Κεφαλονιάς, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για κύμα κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, το μήνυμα που έφθασε στα κινητά τηλέφωνα αναφέρει τα εξής: «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Κλειστά σχολεία σε περιοχές της Κεφαλλονιάς

Έντονες οι βροχοπτώσεις κάνει αισθητή την εμφάνισή του ο “Μπάλλος”, στο νησί της Κεφαλονιάς, όπου στη Σάμη ο δήμαρχος Σάμης ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων. Κλειστό και το νηπιαγωγείο και το δημοτικό Πόρου στο Αργοστόλι.

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την Κεφαλονιά, από τα ξημερώματα , ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Πόρου.