Κακοκαιρία: Μπλάκ άουτ σε Εύβοια, Άνδρο και Τήνο

Σαρώνει από χθες τη χώρα ο Ηφαιστίων δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία αλλά και στα δίκτυα ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Ειδικότερα, σε πολλά χωριά του δήμου Κύμης και σε ένα μεγάλο τμήμα της έδρας του δήμου, το Αλιβέρι, έχει γίνει διακοπή ρεύματος από τις 9:30 περίπου το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, πρόκειται για τις περιοχές που είναι στο δρόμο προς την Κύμη. Η κεντρική γραμμή έχει τεθεί εκτός και ακόμη είναι άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί.

Παράλληλα είχε προηγηθεί 4ωρη διακοπή στην βόρεια πλευρά του δήμου όπως Άγιος Ιωάννης, Άγιος Λουκάς, Τραχήλι όπου αποκαταστάθηκε άμεσα η βλάβη. Χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας στην περιοχή είναι οι ισχυροί άνεμοι.

Η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» άφησε χωρίς ρεύμα από σήμερα το πρωί και την Άνδρο και την Τήνο, λόγω βλαβών που έχουν προκύψει στις δύο γραμμές μεταφοράς από τις οποίες τροφοδοτούνται τα δύο νησιά, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Αυτή την ώρα η ΔΕΗ επιχειρεί την επαναλειτουργία του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής στην Άνδρο, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση και στα δύο νησιά. Το σύνολο των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας των καταναλωτών.

-Ad-