Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα: Πότε θα «χτυπήσει» την Αθήνα – Το δύσκολο διήμερο

Καιρός: Κακοκαιρία με πολύ νερό θα χτυπήσει όλη τη χώρα τις επόμενες ώρες. Πότε θα… επισκεφθεί την Αττική…

Καιρός: Εμποδιστής αντικυκλώνας φέρνει κακοκαιρία στην Ελλάδα από την Πέμπτη 17/11, αλλάζοντας άρδην το σκηνικό του καιρού. Το καιρικό μενού θα έχει καταιγίδες και νοτιάδες, με το σκηνικό να διατηρείται έτσι έως και τις τελευταίες ημέρες του Νοέμβρη, όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι.

Η νέα κακοκαιρία, μπορεί να μην έχει σχέση με την κακοκαιρία Εύα, αλλά θα φέρει πολύ νερό, ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο.

Τι λέει ο Αρναούτογλου

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου θα έχουμε ακόμη και έντονα καιρικά φαινόμενα στα ΒΔ της χώρας.

Ειδικότερα, για την Πέμπτη, θα έχουμε βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, ενώ στη βόρεια Ελλάδα θα έχουμε μπόρες στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.

Στις Κυκλάδες θα έχουμε ηλιοφάνεια, ενώ άστατος θα είναι ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα ηρεμήσει στα Δωδεκάνησα, στη βόρεια Ελλάδα επίσης θα έχουμε βελτίωση, αλλά βροχές θα έχουμε στη Δυτική Ελλάδα. Το βράδυ άστατος θα παραμείνει ο καιρός στα κεντρικά και νότια Δυτικά θα έχουμε βροχές όπως και στην Αττική, αλλά και στην Λήμνο και την Χίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες 5-6 μποφόρ και η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 22 στα κεντρικά ηπειρωτικά. Στους 20 στο Ιόνιο και στους 20-21 στο Αιγαίο.

Στην Αττική θα έχουμε το βράδυ ίσως τοπικές καταιγίδες και μπόρες. Η θερμοκρασία στους 11 με 23 βαθμούς.

Καιρός: Το δύσκολο διήμερο

Με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας προ των πυλών αναμένεται να κυλήσει η σημερινή μέρα (17/11). Ένα ψυχρό μέτωπο από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια μετατοπίζεται στα ανατολικά και ενώ ο καιρός θα ξεκινήσει ομαλά στη συνέχεια θα μας τα χαλάσει από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Στο βόρειο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα ήδη βρέχει και σιγά σιγά τα φαινόμενα θα εξαπλωθούν στο σύνολο της δυτικής χώρας, καλύπτοντας τα 3/4, με εξαίρεση την Κρήτη. Οι άνεμοι ισχυροί και τοθερμόμετρο 22-24 βαθμούς.

Στην Αττική συννεφιές και το απόγευμα βροχές, η θερμοκρασία στους 24 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη μπόρες το μεσημέρι, μέσα στη νύχτα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί και ο υδράργυρος στους 18-19 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιριών και ανοίγεται μια περίοδος με βροχές και καταιγίδες. «Προσοχή το διήμερο Κυριακή-Δευτέρα μιας και αναμένουμε γενικευμένη και αρκετά επικίνδυνη κακοκαιρία για τη χώρα μας» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.