Κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές χιόνισε

Ασυνήθιστες εικόνες αντίκρισαν οι κάτοικοι στο Περτούλι Τρικάλων το πρωί του Σαββάτου, καθώς ξημέρωσαν “στα λευκά”, λόγω του κύματος κακοκαιρίας που έπληξε την Θεσσαλία, προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές.

Μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει 20 Απριλίου και να βρισκόμαστε 15 μέρες πριν το Πάσχα, αλλά οι εικόνες στα ορεινά των Τρικάλων παραπέμπουν σε… Χριστούγεννα.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr χθες βράδυ και μέχρι τα ξημερώματα για 6-7 ώρες εκδηλώθηκαν έντονες χιονοπτώσεις σε ολόκληρο τον ορεινό όγκο των Τρικάλων και μάλιστα “το έστρωσε” σχεδόν παντού.

Χαρακτηριστικά, το Περτούλι ξημέρωσε με ένα λευκό πέπλο και το θερμόμετρο να δείχνει το μηδέν.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες:

Τρίκαλα - Χιόνια - Περτούλι

Τρίκαλα - Χιόνια - Περτούλι

Τρίκαλα - Χιόνια - Περτούλι

Τρίκαλα - Χιόνια - Περτούλι

Γρεβενά: Χιόνισε στην Βασιλίτσα – Ανοιχτοί οι δρόμοι

Η άνοιξη έδωσε την θέση της στον… χειμώνα στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Το βράδι της Παρασκευής (19/4) υπήρξε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, η οποία σε συνδυασμό με την υγρασία οδήγησε σε χιονόπτωση.

Το χιόνι κατά την διάρκεια της νύχτας έδτασε τα 15 εκατοστά, ενώ μέχρι το πρωί, με την βοήθεια των εκχιονιστικών μηχανημάτων των Δήμων και της Περιφέρειας, οι δρόμοι είχαν ανοίξει.

Γιάννης Μπαϊνέτας, οδηγός εκχιονιστικού μηχανήματος που επιχειρεί στην περιοχή, μίλησε στην ΕΡΤ, λέςγοντας πως το οδικό δίκτυο είναι ανοικτό, ενώ σύντομα ανοίγει και το τελευταίο κομμάτι του δρόμου προς Σαμαρίνα.