Κακοκαιρία στην Αττική: Τρεις τραυματίες και μεγάλες ζημιές στο νέο Ηράκλειο

Εικοσιτέσσερις ώρες συμπληρώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/10) από την κακοκαιρία που έπληξε την Αττική και προκάλεσε φθορές κυρίως στο Νέο Ηράκλειο.

Τρία άτομα τραυματίστηκαν μεταξύ των οποίων μία γυναίκα που ήταν μέσα στο σπίτι της όταν την καταπλάκωσε τοίχος και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Οι δύο άλλοι τραυματίες η κατάσταση των οποίων δεν κρίνεται σοβαρή μεταφέρθηκαν άμεσα στον Ευαγγελισμό και στο ΚΑΤ αντίστοιχα.

Σε δηλώσεις σχετικά με τις ζημιές που προκάλεσε τα ακραία καιρικά φαινόμενα προέβη ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Παναγιωτόπουλος εξηγώντας πως «προτεραιότητα ήταν από την πρώτη στιγμή οι ανθρώπινες ζωές».

Μιλώντας στο Mega τόνισε πως «δόθηκε μάχη για να ελευθερωθούν τα στενά και οι δρόμοι σε Πλαπούτα, Μαρίνου Αντύπα» ενώ εξήγησε:

«Πολλά δέντρα έπεσαν στους δρόμους, τα οποία απομακρύνθηκαν από το οδόστρωμα από τον δήμο, ενώ αναμένεται να απομακρυνθούν και από τα πεζοδρόμια».

Ενδεικτικό της καταστροφής είναι ότι περίπου 150 δέντρα έπεσαν σε μια περιοχή πέντε οικοδομικών τετραγώνων ενώ ζημιές καταγράφονται και σε 15-25 αυτοκίνητα. Η καταγραφή των ζημιών σε σπίτια και περιουσίες συνεχίζεται.